Ji Bo Azadiyê filmine bir ödül de İFFG’den

Yönetmenliğini Rojava Sinema Komünü’nden Ersin Çelik'in yaptığı Jibo Azadiyê (The End Will Be Spectacular) filmi, Gorinchem Uluslararası Film Festivali’nden izleyici ödülü aldı.

Hollanda’nın Gorinchem kentinde bu yıl 17-22 Nisan tarihileri arasında düzenlenen Gorinchem Uluslararası Film Festivali Covid-19 salgını nedeniyle online gerçekleşti. Festival komitesi bu yıl iki ödül verdi. Bu ödüllerden biri genç sinemacıların jüri olduğu ‘Gençlik Jurisi Ödülü’ (Youth Jury Award) iken, ikinci ödül ise festivale katılan filmlerin izleyici tarafından verilen oylara göre seçilen ‘İzleyici Ödülü’ (Audience Award) oldu. Yönetmenliğini Rojava Sinema Komünü’nden Ersin Çelik'in yaptığı Jibo Azadiyê (The End Will Be Spectacular) filmi, Gorinchem Uluslarası Film Festivali’nden izleyici ödülü aldı.

Festival, ödülü duyururken Ji Bo Azadiyê filmi hakkında şunları belirtti: "Her yıl olduğu gibi bu yıl da izleyenler tarafından en iyi not alan filme seyirci ödülünü veriyoruz. Bir film yapmak göründüğünden daha fazlasıdır. Dünya sineması sürekli yaratıcılık, kararlılık, inanç ve sebat ister. Başlangıçtan bitmiş ürüne kadar film yapmak çok uzun bir süreçtir. IFFG, bu filmlerin hak ettiği ilgiyi görmesi gerektiğine inanıyor ve film yapımcılarını bunları yapmaya devam etmeleri için teşvik etmek istiyor. IFFG seyirci ödülü hem bir teşvik hem de bir iltifattır. IFFG 2021’de seyirci ödülünü, Ersin Çelik'in Ji Bo Azadiyê aldı. Yapımcı, hikayesini anlatarak ölüleri hayatta tutuyor. Gerçek kişi ve olaylara dayanan özel bir savaş filmi."

‘FİLM DAHA ÖNCE DE BİR ÇOK ÖDÜL ALDI’

Festival yönetiminden Anika Van Der Kevie ise filme ilişkin şunları söyledi: "Ji Bo Azadiyê / Son Muhteşem Olacak filminin yönetmeni Ersin Çelik ve ekibini tebrik ediyoruz. Yaşamını yitirenlerin anısına acı ve çetin bir mücadele hakkında harika bir film yaptınız. Hak edilen ödülün tadını çıkarın. Siz ve sonraki projeler için en iyisini diliyorum."

Sur direnişini anlatan Jibo Azadiyê filmi daha önce de birçok ödüle layık görüldü.

Ayrıca film yönetiminin verdiği bilgiye göre film artık bir çok ülkeden Vimeo üzerinden izlenebilecek. Aşağıdaki ülkeler dışında ise gerekli teknik hazırlık bittikten sonra önümüzdeki haftalarda aynı linkten film izlenebilecek.

İngiltere, Almanya, İsveç, Belçika, Avusturya, İsviçre, Norveç, Hollanda, İrlanda, Yunanistan, Estonya, Lüksemburg, Finlandiya için İngilizce, Almanca ve Türkçe altyazı seçenekleriyle izleme linki:

https://vimeo.com/ondemand/theendwillbespectacular

Kuzey Kürdistan ve Türkiye’de, Türkçe alt yazı seçeneğiyle, aşağıdaki linki kullanarak izlenebilecek.

https://vimeo.com/ondemand/jiboazadiyefilm/