Kavalın miri kilamlarla anıldı

Ma Music, Müzik Günleri etkinliğini adadıkları kavalın miri Egîdê Cimo’yu, mey eşliğinde kilamlarla andı.

Ma Music Akademisi, ölüm yıldönümünde kavalın miri Egîdê Cimo’ya adadıkları 4’üncü Müzik Günleri etkinliğinin startını verdi.

Amed'in Kayapınar ilçesinde bulunan Ma Music Akademisi binasında gerçekleştirilen etkinliğe, Cimo’nun hayranları, genç sanatçılar ile çok sayıda kişi katıldı. 

‘EGİDÊ CİMO’YU YAŞATACAĞIZ’ 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ma Music eğitmenlerinden Mesud Gever, Egîdê Cimo’nun yaşam hikayesini anlatarak, Kürt müziğine bıraktığı mirasa değindi.

Egîdê Cimo'nun çocuk yaşta sazlıktan kopardığı kamışla yaptığı kavalla müziğe başladığını belirten Gever, "Göç ile geçen bir yaşamın bıraktığı etkiyi Egîdê Cimo’nun mey sesinde hissediyoruz. O’nu saygıyla anıyoruz. Söz veriyoruz; Ma Music Akademisi ve Egîdê Cimo’nun öğrencileri olarak, Kürt müziğini daha ileriye taşıyacağız, O’nu yaşatacağız” dedi. 

ERİVAN RADYOSU’NDAN ŞARKILAR

Etkinlikte, çalınan meyler eşliğinde Egîdê Cimo’nun nefesiyle kilamlarına can verdiği Karapetê Xaço’nun Lawikê Metînê, Berîvanê, Girê Sira ile Erîvan Radyosu’ndan şarkıları seslendirildi. Seslendirilen şarkılara zılgıtlar eşliğinde eşlik eden katılımcılar, sanatçıları uzun süre alkışladı. 

Müzik Günleri, 9 Şubat’a kadar farklı etkinliklerle devam edecek.