Kevana Zerin Komitesi, Ozan Mizgin'i andı

Kevana Zerin Kültür Sanat Komitesi, Ozan Mizgin şahsında Mayıs şehitlerini andı.

Kevana Zerin Kültür Sanat Komitesi, Ozan Mizgin'in (Gurbet Aydın) şehadet yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "11 Mayıs 1992'de şehit düşen büyük devrimci sanatçı ve militan Ozan Mizgin (Gurbet Aydın) şahsında tüm mayıs ayı şehitlerini anarken, yüzyılımızın temel devrim dinamiği olan biz kadınların ikinci bir devrime çiçeklendiği bir dönemin heyecanını yaşıyoruz" denildi.

'TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİRDİLER'

Açıklamada şöyle denildi:
"Her karış toprağımıza damlayan kanlarıyla geleceğimizi sulayan ve bahara açan değerli şehitlerimiz bugünümüzde ve geleceğimizde yaşamaya devam ediyor. Gerektiğinde eline silah alıp savaşmasını bilen, toplumunun acısını ruhunda hissedip bunu ince bir sanata dönüştüren, dile getirmekle kalmayıp sanatçı olmak kadar devrimci bir ruhla müdahale eden ve tarihin akışını değiştiren değerli devrimci militan sanatçılarımız şahsında tüm dünya mayıs şehitlerini anıyoruz.

Kadın kültür devrimimizin mayasını oluşturan sanatçı militanlarımız şehadetleriyle sadece toplumların devrim mayasını oluşturmamış kapitalist modernite tarafından meslekleştirilerek prangalanan sanatı da gerçek özüyle buluşturarak her yerde ve herkes için sanat anlayışının temelini atarak sanatı da özgürleştirmişlerdir. Dağlarda, zindanlarda, köylerde, yoksullukta her şart ve koşul altında sanat yapılabileceğini ve insan yaratıcılığının önünde hiçbir engelin duramayacağını örnek yaşamları ve kahramanca şehadetleriyle ıspatlamışlardır. Aynı şekilde devrimde ısrar, sosyalizmde ısrar ve bunun sanatında ısrarcı olan Reber Apo'nun  sınır tanımayan geleneğinin örgütlü ardılı olan Kevana Zerin Kadın Kültür Hareketi olarak şehit Ozan Mizgin şahsında tüm devrim şehitlerini anarken, onlara olan bağlılığımızı yineliyor ve eşit, özgür bir dünya kurma hayallerini gerçeğe dönüştürmenin mücadelesinde ısrarcı olduğumuzu belirtirken, yeni bir kadın kültür devriminin müjdesini yani mizginini tüm insanlığa  veriyoruz."