Kürt sanatçılar bu kez zindanlar için söyledi

46 Kürt sanatçı, bu kez zindanlar için ‘”Zindane Diyarbekîr” marşını seslendirdi.

MED Müzik TV’nin organizesiyle bir araya gelen ve geçtiğimiz hafta koronavirüs salgını nedeniyle 10 binden fazla can kaybının yaşandığı İtalya halkına destek veren 40 Kürt müzisyen, Çaw Bella’yı çalmış ve söylemişti.
Projenin devamı olarak 46 kişilik Kürt müzisyen, Kürdistan’da direnişin sembol marşlarından olan ‘Zîndane Diyarbekîr’i seslendirdi. Bu marş '80’li yılların sonlarında Rojava’da Koma Agirî tarafından bestelenmiş ve seslendirilmişti.

'HALKIN SESİNİ YÜKSELTİYORUZ'

MED Müzik TV Koordinatörü Merdan Zirav, amaçlarının, Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da zindanlarda ve sokaklarda gelişen haklı taleplere destek vermek olduğunu söyledi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 21 yıldır İmralı Cezaevi’nde ağır tecrit altında tutulduğuna işaret eden Zirav, “Güncel olarak diğer önemli bir husus da koranavirüs salgını nedeniyle on binlerce politik tutsak büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. Hem tutsak yakınları hem de bir bütün halk bir an önce serbest bırakılması talebini dile getiriyor. Biz de Kürt sanatçılar olarak var olan bu haklı sesi yükseltmek istiyoruz” diye konuştu.
Bu ve benzeri kolektif çalışmaların önemine de vurgu yapan Zirav, hep birlikte olmaya, bir arada durmaya en fazla ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğini ifade etti. Zirva, bu çalışmanın üçüncüsünü ise Doğu Kürdistan halkı için yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

PROJEDE YER ALANLAR

Projede 17 müzisyen, 29 solist yer aldı. Projede yer alan solist ve müzisyenler şöyle:
"Xemgîn Bîrhat, Vîyan Awazê Çiya, Nesrîn, Cömerd, Önder Deniz, Xanemîr, Zozan Zûdem, Yeşim İncedursun, Bengî Agirî, Tîtal, Xelîl Xemgîn, Tülay, Seher Stran, Roj, Nuarîn, Arya Şahin, Fehed Şengalî, Serhat Awazê Çiya, Ali Gecimli, Jîyan Arjîn, Rojînda, Deniz Deman, Sîpan Xelat, Farqîn Azad, Ronî Erez, Zeyno Durar, Nûdem, Berfîn Mamedova ve Berbang

MÜZİSYEN

Mordem Awazê Çiya, Ciwan Ayaz, Delîl Awazê Çiya, Hogir Göregen, Nurullah, Memet Taş, Sultan, Lewend Yûsiv, Hozan Derwîş, Merdan Zirav, Mazlum Rewşen, Murat Bakrak, Nure Dilovan, Sefkan, Emrah Öztürk, Memo Yapıştıran, ve Dilvan Ronî

Arrangement, Mix, Video Montage: Merdan Zirav.

#AzadîjiboOcalan #AzadîHemûGirtiyênSiyasî
#FreeOcalan #FreeThemAll #FreeThemAllPoliticalPrisoners

Klip bu sosyal medya taglarıyla Med Müzik TV’nin yeni Youtube hesabından paylaşıldı.