Kürtçe sinema dergisi Temaşe bugün okuyucularıyla buluşuyor

Kürtçe sinema dergisi Temaşe'nin ilk sayısı bugün okuyucularıyla buluşuyor. 3 ayda bir yayınlanacak olan derginin tamamı resmi internet sitesinde PDF olarak okuyucuları ile buluşacak.

Kürtçe Temaşe Dergisi'nin ilk sayısı bugün resmi internet sitesinde yayınlanacak. 3 ayda bir yayınlanacak olan derginin tamamı internet üzerinden PDF olarak okuyucuları ile buluşacak. Derginin imtiyaz sahibi ve sorumluları Mehmûd Beyto ve Cihan Ulus. Dünya sinemasına dair yazıların yer alacağı dergide, Kürt sineması, Kürt gelenekleri, toprak, dil ve Kürt kültürüne ilişkin öneri ve eleştiriler olacak. Sinemanın ilk çıkışı, Hollywood sineması, yeni dalga sineması, ulusal sinema, bağımsız sinema ve aktüel sinemaya dair yazılar da dergide yer alacak.

DÜNYA SİNEMASINDAN, KÜRT SİNEMASINA...

Derginin ilk sayısı da öne çıkan konular şunlar:

Sinemanın çıkış tarihi ve Kürt sineması üzerine yazılar, Netflix'in durumu ve sinemada mizah bölümü.

Usta yönetmenler Charlie Chaplin, Steven Spielberg, Theodoros Angelopoulos ve Milos Forman'ın filmlerine ilişkin yazılar.

Ünlü Kürt yönetmen Ali Kemal Çınar ile hem filmi hem de sinemanın genel durumu üzerine bir röportaj.

Mizgin Arslan'ın Türkçe yazılan Kürt Sineması: Yurtsuzluk, sınır ve ölüm kitabına ilişkin eleştiri yazısı.

Kült film "12 Kızgın Adam" ve Bêkas filmine ilişkin değerlendirme.

Mindhunter dizisindeki suç ve cinayetlere ilişkin araştırma yazısı.

Dergide ayrıca yeni ve gündemdeki filmler de tanıtılıyor. Temaşe dergisi Kürtçe ve Kürt gelenekleri ile yönünü dünya sinemasına çeviriyor ve daha sonra tekrar Kürtlerin evine girerek Kürt sinemasını tanıtıyor.