GÖRÜNTÜLÜ

Kürt sanatçı Roj’dan CHP’ye ‘Diren Diyarbekir’ tepkisi

Avustralya’da yaşayan Kürt sanatçı Roj, CHP’nin Amed’de ‘Diren Diyarbekir’ şarkısını seçim propagandasına alet etmesine tepki gösterdi.

Sydney’de yaşayan ve ‘Diren Diyarbekir’ şarkısının sahibi olan sanatçı Roj, CHP’nin kendisinin onayı alınmadan bu şarkıyı Amed’de seçim propagandası amacıyla kullandığın söyledi.

ANF’ye konuşan sanatçı Roj, özellikle Kürtlere karşı yağma, talan ve kültürel soykırım politikalarına dikkat çektikten sonra, “En son CHP'nin 2024 yerel seçimleri için seçim propagandası amacıyla yaptığı çalışmalarda benim iznim olmadan ‘Diren Diyarbekir’ parçamı kullandıklarını medyadan öğrendim. Ben bu parçayı Kürt halkının dağlarda savaşan çocuklarına olan aşkını anlatmak için yapmıştım. Kürt halkı da büyük bir sevgiyle bu eseri sahiplenmişti. CHP gibi Kürt soykırımının ilk uygulayıcılarından olan ve halen de bu soykırıma ortak olan bir partinin bu soykırıma karşı direnişi temsil eden müziğimi kendi propagandasına alet etmesini protesto ediyorum” dedi.

CHP’nin yaptığının da “Kürt halkının değerlerine saldırı” olduğunu ifade eden Roj, “Bu yüzsüz arsız ve soysuz soykırım zihniyetine karşı müziğimle de ifade ettiğim gibi elbette direneceğiz” diye belirtti.

Sanatçı Roj, “Kürt halkı kendi tarihine yakışır bir biçimde onlara karşı direnmeye devam edecektir. Bereketli bir toprağın çocuklarıyız. Yaratmak ve üretmek bizim işimiz olduğu gibi yarattıklarımıza sahip çıkmak ve onları korumak da bizim görevimiz bu görevimize sahip çıkacağız” diye ekledi.