Nusaybin’de polisten halka tehdit ve hakaret

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki Abdulkadirpaşa Mahallesi’nde bir evin kapısını tekme atarak açtırtan polisler, gözaltına almak istedikleri genç bir kadın ile olaya tepki gösterenlere hakaret ve tehditler savurdu.

Nusaybin’in Abdulkadirpaşa Mahallesi’nde zırhlı araçla gezen polisler, zorla kapısını açtırdıkları evdeki bir genç kadını gözaltına almak istedi. Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde bir gurup çocuğun "karakola torpil attığını" iddia eden polisler, mahalledeki Güler Sokak'a girerek, insanları kovalamaya başladı. Sokakta bulunan çocuklar evlerine kaçışırken, yurttaşlar da kapılarını kilitledi. Polisler, bir ailenin kilitli kapısını tekme atarak açmaya çalıştı ve ev sahibini kapıyı kırmakla tehdit etti.

Polisler, ev sahibinin kapıyı açması üzerine aile fertlerinden 20 yaşındaki B.A.’yı gözaltına almaya çalıştı. Polisler, genç kadını zırhlı araca bindirmek isteyerek, hakaret ve tehditler savurdu. Bu durum yurttaşların tepkisine neden oldu.

Yaşananları anlatan görgü tanıkları, tepki gösterenlere dönük bir polisin, “Bacaklarınızı kırar, gebertirim” şeklinde tehditler savurduğunu aktardı. Tepkinin büyümesi üzerine polislerin “aradığımız mavi tişörtlü bir çocuk” diyerek, genç kadını serbest bıraktığı bilgisini de paylaşan tanıklar, “Kendi evimizde sokağımızda can güvenliğimiz yok. Bu nasıl bir anlayıştır. Yeter artık” tepkisinde bulundu.