Oyuncu Sürer, Onur Ödülünü Cumartesi Anneleri’ne verdi

Oyuncu Nur Sürer, Frankfurt Film Festivali’nde aldığı “Yaşam Boyu Onur Ödülü”nü Cumartesi Anneleri’ne verdi.

Frankfurt Film Festivali’nde “Yaşam Boyu Onur Ödülü” alan Oyuncu Nur Sürer,  ödülünü adadığı Cumartesi Anneleri’ne verdi. İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde düzenlenen buluşmaya çok sayıda kayıp yakını ve insan hakları savunucusu katıldı.

 Kayıp yakını Maside Ocak, Nur Sürer’in uzun yıllardır Galatasaray Meydanı’nda kendilerine destek verdiğini hatırlattı.

 Konuşmasına evlatlarının akıbetini öğrenmeden yaşamını yitiren kayıp yakınlarını anarak başlayan Nur Sürer, “Hiçbir kaybım olmamasına rağmen hep kendimi annelerin yanında, yüreğimi onlarla atarken buldum. Eminim, çok uzun olmayan bir zamanda Cumartesi Meydanı’na geri döneriz, ta ki son kayıp kalana kadar” dedi. Ardından ödülünü gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un eşi Cumartesi Annesi Hanım Tosun’a takdim eden Sürer, uzun süre alkışlandı.
Hanım Tosun da "Bütün analar adına alıyorum. Özellikle çok yaşlı olan Emine Ana için bu ödülü alıyorum. Bir kayıp kalana kadar hesabını soracağız” dedi.
Cemil Kırbayır’ın kardeşi Mikail Kırbayır ise "Nur sürer, zalimin zulmünü hafifletmek amacıyla bizlere omuz vermiştir. Bu yetmemiştir; yurt içinde, yurt dışında bizlerin sesi olmuştur, haklarımızın şiarı olmuştur" diye belirtti.