Paris Kürt Kültür Festivali’nde son adım

Festival kapsamında “Kürtlerin Paris’teki Yüzü” konulu Fırat Berti’nin fotoğraf sergisi, 18. Paris Belediyesi Gençlik Merkezi’nde izleyici ile buluştu. Festival, yarın akşam Salle Gaveau’da yapılacak final konseri ile iki haftalık programını tamamlıyor.

Paris Kürt Kültür Festivali, yarın akşam Paris’in ünlü Gaveau Konser Salonu’nda yapacağı kapanış konseri öncesinde fotoğraf sergisi ile bu kez 18. Paris bölgesine taşındı.

“Kürtlerin Paris’teki Yüzü” konulu Fırat Berti’nin fotoğraf sergisi, 18. Paris Belediyesi Gençlik Merkezi’nde izleyici ile Cuma akşamı saat 19.00’da buluştu.

Fırat Berti’ye ait fotoğraf sergisinde Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), Kürdistan Üzerine Düşünce ve Araştırmalar Enstitüsü (IREK), Kürdistan Sanat ve Kültür Derneği (ACK) ile 18. Paris Belediyesi yetkilileri hazır bulunurken, çok sayıda bölge sakini ve Kürdistanlı sergiyi ziyaret etti.

Serginin açılışı 18. Paris Belediyesi uluslararası ilişkilerden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Anzoumane Sissoko tarafından gerçekleştirildi. Mücadelesi ve tarihi ile özel bir yere sahip bir halkın festivali kapsamında yapılan bir fotoğraf sergisini belediyeleri bünyesinde bir salonda sergilemekten onur duyduklarını ifade eden Sissoko, kendi bölgelerinde Kürtler, Afganlar, Tamil halkı gibi yaşadıkları süreçlerin ağır bedelini ödeyen halkları konut ettiklerini hatırlattı.

Ardından CDK-F adına Berivan Fırat söz alarak belediye yetkililerine 1. Kürt Kültür Festivali’ne katkılarından dolayı teşekkür etti. Sürgünde olan genç Fotoğrafçı Fırat Berti ise konukları selamladıktan sonra sergi, izleyicilere bırakıldı.

Berti’nin çalışmaları, Paris’te Kürdistanlıların yapmış olduğu eylemler ve iş yaşamında Kürdistanlıların portrelerini içeriyor. Genç sanatçı son 7 yıldır Paris’te fotoğraf sanatı ile uğraşıyor.

Birinci Kürt Kültür Haftası, yarın akşam Salle Gaveau’da yapılacak final konseri ile iki haftalık programını tamamlıyor. Şivan Perwer, Hozan Farqîn, Diyar ve Ayfer Düzdaş’ın sahne alacağı konser, akşam 19.00’da start alacak.