PKK'nin kuruluş yıldönümü için yeni şarkı ve klip

Koroya Dengê Mezopotamya (Mezopotamya'nın Sesi Korosu) PKK'nin 43'üncü kuruluş yıldönümü vesilesiyle yeni bir şarkı hazırladı.

TEV-ÇAND Avrupa bünyesinde çalışmalarını sürdüren Mezopotamya'nın Sesi Korosu (Koroya Dengê Mezopotamya), PKK’nin 43’üncü kuruluş yıldönümü vesilesiyle hazırladığı şarkıya klip çekerek müzik severlerle buluşturdu.

 

'PKK ÖZGÜR İNSAN VE ÖZGÜR SANATIN ÖNÜNÜ AÇTI'

Koro adına bilgi veren Sanatçı Bengî Agirî, PKK'nin Kürdistan'da özgür insanın ve özgür sanatın önünü açtığını, koroda yer alan herkesin bu bilinçte olduğunu söyledi. PKK'nin sadece bir parti olmadığına, aynı zamanda tüm insanlık için umut olduğuna dikkat çeken Agirî, bu gerçeğe rağmen PKK'nin 'terör örgütleri listesi'nde olmasını Kürt sanatçılar olarak kabul etmediklerini ifade etti.

Avrupa'da koro çalışmalarının önemine de dikkat çeken Agirî, önümüzdeki dönemde de kolektif çalışmalara ağırlık vermeye devam edeceklerini, koroyu hem nitelik hem de nicelik olarak büyüteceklerini kaydetti. Söz ve müziği Sanatçı Hekim Sefkan’a ait olan 'Vejîn' isimli eserin aranjesini ise Memo Gûl yaptı.

Şarkının sözleri şöyle:

VEJİN
"Li malekê.
Li gundekî,li ber bêhna  çiyayekî.
Rojek sar bû.
Dilê germ gihane hev,fermana Tirsê danîn.
P K K avakirin,roj hilat buhar anîn.
Ew roj sarbûn.
Lê dil germbûn..
Ew mal bû hêviyek.
Ew gund bû zeviyek.
Çiya bûn çiya.
***
Roj derket .
derî vebû dilê tije birêket.
Rêke dûr bû.
PKK bibû hêvî,pêre pêre mezinbû.
Ew axa hişk û zuha,pêre pêre hêşinbû.
Ew rê dûr bû.
Hêvî nêz bû.
Ew gund bû cihanek.
Ew dil bû miletek.
Çiya bûn Çiya."