Reims’te 3. Hozan Serhad Gençlik ve Kültür Festivali düzenleniyor

Fransa’nın Reims kentinde, Fransa Kürdistanlı Gençler (Ciwanên Kurdistanî ên Fransa-CKF) ve Arîn Mirkan Derneği öncülüğünde 3. Hozan Serhad Gençlik ve Kültür Festivali gerçekleştirilecek.

“Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Demokratik Çözüm” hamlesi kapsamında düzenlenen festival, 22 Haziran Pazar günü yapılacak. Etkinliğe Fransa başta olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinden binlerce kişinin katılması bekleniyor.

Festivalde Kürdistan’a ait yöresel halk oyunları sahnelenecek. Ayrıca sanatçılar Şiyar û Dijwar, Şerif Omerî, Helbest Arî ve Dengbêj Xiyasetîn grupları müzik performanslarıyla katılımcılara kültürel bir şölen sunacak.

Hazırlık komitesi, başta Fransa olmak üzere tüm Avrupa’daki Kürt halkına festivale katılım çağrısında bulundu.