GÖRÜNTÜLÜ

Resimleriyle toplumsal ve tarihi değerleri yaşatıyor

Qamışlo’da genç bir ressam olan Esma Ehmed, düşüncelerin renkli resimleri, hayallerin sonsuz serüveni ve yaşamın anlamlı dokusuyla tarihi değerleri yaşatıyor.

ROJAVA'DA SANAT

9 yaşından itibaren resim çizmeye başlayan ve kömür kalemle resim dünyasına adım atan Esma, şimdi 16 yaşında ve bir yıldır resim eğitimi alıyor. Esma, yağlı boya tekniğiyle de eserler ortaya koyarak sanatını geliştirmeye devam ediyor. Bugüne dek 10 tablo yaratan Esma, bu eserleri sanatseverlerle buluşturarak hem sanatını sergiliyor hem de kültür ve sanatın tarihi değerini yaşatma misyonunu sürdürüyor.


TOPLUMSAL DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLIYOR

Esma, halkından gelen talepler doğrultusunda farklı konseptlerde tablolar yaparak sanatını çeşitlendiriyor ve her eserinde halkının sesi olmaya çalışıyor. Ailesi ve arkadaşları, Esma'nın sanatındaki ilerlemeyi sevinçle karşılarken, genç sanatçı da toplumun kültürel mirasını koruma ve sanatıyla toplumsal dönüşüme katkı sağlama amacını güçlendiriyor.

Genç sanatçı Esma, kültür ve sanatın tarihi değerlerini yaşatarak, halkının geçmişinden aldığı ilhamı günümüze taşıyor. Esma'nın başarısı, genç sanatçılara ilham verirken sanatın toplum içerisinde yaygınlaşmasını sağlıyor.

YENİ UFUKLAR AÇIYOR

Sanatını bir ifade biçimi olarak gören Esma, toplumsal duyarlılığı ve kültürel mirası sanatıyla birleştirerek özgün eserler de ortaya koyuyor. Genç yaşına rağmen cesur adımlar atan Esma, yeni ufuklar açıyor.

KADINLARIN SANATSAL VARLIĞI GÜÇLENMELİ

Esma’nın sanat yolculuğu ve toplumsal etkisi, genç yeteneklerin önünü açarak sanat dünyasında yeni bir soluk getiriyor. Esma, sadece kendi yeteneğini değil, tüm kadınların potansiyelini ortaya çıkarmaları, sanat dünyasındaki varlığını ve etkisini arttırmaya yönelik çağrıda bulunuyor.