Rusya'da Kürt Otonomisi Festivali

Rusya Federasyonu Kürtleri Federal Ulusal-Kültürel Otonomisi, 2023 yılının sonuna doğru eylül ve ekim aylarında Saratov şehrinde bir festival düzenledi

Rusya'da yaşayan Kürtler, Rusya Federasyonu Kürtleri Federal Ulusal-Kültürel Otonomisi çatısı altında birçok organizasyonla temsil ediliyor.

Bu organizasyonlar, farklı etkinliklerle Rusya'da yaşayan halkları Kürt kültürü ve halkıyla buluşturmayı amaçlıyor. Etkinlikler arasında özellikle festivaller, seminerler, sergiler ve konserler yer alıyor.

Rusya Federasyonu Kürtleri Federal Ulusal-Kültürel Otonomisi, 2023 yılının sonuna doğru Saratov şehrinde yeni bir festival organize etti.

Festival, Rusya Uluslar Bakanlığı'nın desteği ve Saratov Bölgesi İç Politika ve Toplumların İlişkileri Bakanlığı'nın katılımıyla gerçekleşti.

Saratov şehrinin Ulusal Sanat Kültürleri Evi'nde yapılan festivale birçok farklı halktan ses sanatçıları katıldı.

Katılımcılar, 7 ila 30 yaşları arasındaki "Genç Yetenekler - 2023" festivali kapsamında sahne aldılar.

Birkaç aşamalı festival 15 Eylül-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi.

İlk aşamada Rusya'nın farklı bölgelerinden gelen ve kendi ulusal dillerinde şarkı söyleyen yetenekler, bir jüri tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda Rusya'nın altı farklı bölgesinden 28 sanatçı seçildi.

Bu sanatçılar, Moskova, Tambov, Saratov, Krasnodar, Stavrapol ve Adigey Cumhuriyeti bölgelerinden geldiler.

Yarışma, üç farklı yaş grubu arasında düzenlendi. En genç grup içinde birinciliği Krasnıi Kut ilçesinden Yunusova Mariya, ikinciliği Saratov kentinden Arûtsamyan Yeva ve üçüncülüğü yine Saratov kentinden Malayev Bûlat kazandı.

İkinci grupta birinciliği Saratov kentinden İmozemtseva Viktoriya, ikinciliği Krasnıi Kut ilçesinden Aliyeva Aziza ve üçüncülüğü ise Tambov bölgesinden Cûrayev Abdulvafo kazandı.

Büyükler grubunda birinciliği Novoaleksandrovsk kentinden Kovalev Artem, ikinciliği Saratov bölgesinin Yerşov ilçesinden Mîrzayeva Gyulîzar ve üçüncülüğü ise Tambov bölgesinden Ûsenov Mexmet kazandı.

Festival, katılımcıların ödüllendirilmesiyle sona erdi.