Stêrka Ciwan’ın kasım sayısı çıktı

Gençlik dergisi Stêrka Ciwan, “Sara ve Rûken'lerin mücadelesi ile zaferi mutlaka kazanacağız" manşetiyle yeni sayısını çıkardı.

Kasım sayısı çıkan Stêrka Ciwan Dergisi, özellikle PKK’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla 27 Kasım 1978'i konu ediniyor.

Kürt gençliğinin Avrupa'daki en uzun süreli yayınlarından biri olan Stêrka Ciwan Dergisi; 234’üncü sayısında Kürtçe, Türkçe, Almanca ve İngilizce dillerinde yazılmış yazılara yer verdi.

Derginin bu sayısında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın "PKK'li olmak yurtseverlikle başlıyor" başlıklı Kürtçe yazısı öne çıkıyor.

Genç kadınların ve gençliğin dönem görev ve sorumluluklarına ilişkin perspektiflerin olduğu dergide Zagros Med'in kaleminden Kürdistan Gençlik Hareketi içerisinde büyük bir emek sahibi Şehit Çekdar Canfeda Med için yazılmış bir anı da var.

Yazar Fuat Kav'ın “Tarihimiz” başlıklı yazısında PKK’nin Kürt halkını adeta yeniden yarattığı tespiti yapılıyor.

“Devrimciliğin ve yurtseverliğin ilkesi” başlığı altındaki Selahattin Erdem'in yazısı partileşmeye nasıl gidildiği sorusuna yanıt veriyor.

Sterka Ciwan'ın Kasım sayısının ön kapağında ise Mersin’de fedai eylem gerçekleştiren Sara Goyî ve Rûken Zelal ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları yer alıyor.

PKK'nin kuruluşunu konu alan derginin sayısında ayrıca, ideolojik yazıların yanısıra, kültürel-sanatsal ve tarihsel konulara kadar birçok dikkat çekiyor.

Dergiye şu linklerden ulaşılabilir:

Spotify: https://open.spotify.com/show/0JZErTQOyhzbJMAR1bfgxv

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCpHAMQ7wZEN9vJmjbUBsgyQ

Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/de/podcast/st%C3%AArka-ciwan/id1479212130