TEV-ÇAND: İmralı işkence sistemini parçalama zamanı!

TEV-ÇAND, "Artık Önderliğimizden haber almak değil, mutlak rehine koşullarını ve İmralı işkence sistemini parçalamanın zamanıdır" dedi.

TEV-ÇAND Komitesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için eylemde olacaklarını duyurdu.

Komite tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Önder Apo sadece Kürtlerin değil, başta Ortadoğu olmak üzere tüm halkların özgürlük önderliğidir. Önder Apo halkların özgürlük umudu ve demokratik ortak yaşamın güvencesidir. Önder Apo’nun yaşamına dönük yapılan tehditler halkların özgür geleceğine kastetmek anlamına gelmektedir. Sömürgeci Türk devleti ve onun soykırımcı, faşist AKP-MHP iktidarı bilsin ki, önderliğimize yapılacak her saldırının vebali ağır olacak, hiçbir yönelim hesapsız kalmayacaktır. Kendi tükenişlerini engellemek için Önderliğimiz üzerinden başvuracakları alçakça yönelimlerin altında kalacaklardır. Sadece iktidarlarını değil, her şeylerini kaybedeceklerini bilmelidirler. Önder Apo’da nefes alan bir fedai hareketini hiçbir iktidar Önderliğimiz üzerinden siyaset yaparak sınamaya kalkmamalıdır" denildi.

'ÖNDERLİĞİMİZİN ETRAFINDA KENETLENİYORUZ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Önder Apo’nun geliştirdiği özgür yaşam felsefesi ve demokratik toplum paradigması her geçen gün halklara daha fazla mal olmaktadır. Irkçı, tekçi ulus devlet zihniyetinde ısrar eden egemen sistem sahipleri kendilerini değiştirmedikleri, demokratik bir anlayışa gelmedikleri sürece mücadelemiz onların kabusu olmaya devam edecektir. Partimiz PKK’nin öncülük ettiği Özgürlük Hareketi sadece Kürt halkını değil, tüm halkların özgürlüğünü sağlayacaktır. Kürdistan, Anadolu ve tüm Ortadoğu’ya demokratik ulus anlayışı hakim olacak, demokratik Konfederalizmin bayrağı dalgalanacaktır. Türk ulus devleti, halklar düşmanı, soykırımcı zihniyetiyle birlikte tarihin çöplüğüne, ait olduğu yere fırlatılıp atılacaktır.

Kahraman gerilla güçlerimiz Heftanîn, Garê ve Kürdistan’ın her yerinde düşmana ağır darbeler vurdu, vurmaya devam etmektedir. Halkımız, demokrasi güçleri, kadınlar 8 Mart ve Newroz’da milyonlarla alanlara dökülerek, bir sel olup akarak mücadele kararlılıklarını net bir şekilde dost ve düşman herkese göstermişlerdir. Kültür ve Sanat hareketi olarak bu mücadelenin içindeyiz, öncüsüyüz ve Önderliğimizin etrafında kenetlenmiş durumdayız. Önderliğimizin fiziki özgürlüğü için her alanda eylemlerde olacağız, sanatımızla bu mücadeleye ivme kazandıracağız. Önder Apo bizim olmazsa olmazımızdır. Önderliğimizin yaşamı ve özgür çalışma koşullarına kavuşması öncelikli ve temel perspektifimizdir.

'HABER ALANA KADAR MEYDANLARDAYIZ'

Bu perspektifle Kültür ve Sanat Hareketimiz Önderliğimizden sağlıklı bir haber alana kadar sokaklarda, meydanlarda ve hayatın her alanında mücadelenin başında olacaktır. Sanatçılar toplumun en duyarlı, en vicdanlı insanlarıdır. Önderliğimizin halkımız için ne anlama geldiğini iyi bilecek kesimidir. Artık Önderliğimizden haber almak değil, mutlak rehine koşullarını ve İmralı işkence sistemini parçalamanın zamanıdır. Hareketimizin başlattığı 'tecride, işgale, faşizme son, özgürlük zamanı' hamlesi kapsamında Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlama zamanıdır.

Kültür, sanat ve edebiyat alanı bu direniş ve mücadelenin öncüsü, ruhu, duygusu olacaktır. Bu hamlenin sesi, rengi ve haykırışı olacaktır. Sanat toplumu güzelleştirme çabası ise bunu en iyi yapan Önder Apo olmuştur. Başta Kürt halkı olmak üzere tüm topluma sarsılmaz bir ruh ve irade kazandırmıştır. Özgürlük uğruna bir direniş kültürü ve özgürlük iradesi yaratmıştır. Kadını, genci, toplumun her kesimini etik ve estetik ölçülerde güzelleştirmiştir. Dolayısıyla en büyük sanatçı Önder Apo’dur. Bundan dolayı Önder Apo’ya en çok sahip çıkacak olanlar başta sanatçılar, aydınlar olmak üzere bir bütün toplumun kendisi olmalıdır.  

Kürdistan’da ve ülke dışında tüm Kültür-Sanat çalışanlarımız bu bilinç, sorumluluk ve duyarlılıkla hareket edecektir. Önderliğimizi sahiplenme tutumumuz hem sanatsal üretim ve mücadelemizde hem de pratik politikada en üst düzeyde olacaktır. Halkımızın geliştirdiği mücadele ile düşmanın yenilgi ve kaybetmesi kesindir. Özgür ülkemizde Önderliğimizle bir şarkı, bir şiir tadında buluşacağımız günler de yakındır."