TEV-ÇAND: Türk işgali Kürt varlığına yönelik

Kürt Kültür Hareketi TEV-ÇAND Avrupa, Kuzey Doğu Suriye’yi hedef alan Türk işgal saldırılarını kınayarak, bu saldırıların Kürt varlığına yönelik olduğunu belirtti. 

Yazılı bir açıklama yapan TEV-ÇAND Avrupa, Türk işgal saldırılarının 9 Ekim’de başlatıldığına dikkat çekerek, 9 Ekim 1998’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik komplonun devamı olduğunu ifade etti. 

TEV-ÇAND, “Hegemonik güçler Kürt özgürlük hareketini tasfiye etmek ve Ortadoğu müdahalesini rahatlıkla yürütmeyi amaçlıyor. Önderliğimiz bu uluslararası komployu boşa çıkardı ve alternatifi kendi paradigması ile ortaya koydu. Bu fikir ve düşünceler Rojava’da hayat buldu. Türk devleti ve çeteleri, dünya halklarına model olan bu yeni yaşamı, ortadan kaldırmak istedi” dedi. 
 
TEV-ÇAND, “Kürtlere karşı yürüttükleri savaş gerçekte Kürt halkının varlığı ve kazanımlarına yöneliktir. Türk işgalciliğinin amacı kültürü yok etmektir” diye ekledi. 

Yeni Osmanlı’nın hayata geçirilmeye çalışıldığına da dikkat çeken TEV-ÇAND, “Tüm güçleri ve varlıklarını Kürtlerin imhası üzerine kurmuşlar” diye belirtti.

TEV-ÇAND Avrupa, Türk devletini kınayarak tüm partileri, örgütleri, aydınları ve sanatçıları işgale karşı çaba içerisinde olmaya çağırdı.