TEV-ÇAND: Şehit Mazdek Ararat unutulmayan yoldaşlıktır

TEVÇAND Kültür Sanat Komitesi, 13 Eylül 2019 yılında hayatını kaybeden sinemacı Ömer Bağcı’yı (Mazdek Ararat) andı.

TEVÇAND Kültür Sanat Komitesi, Rojava'da 13 Eylül 2019 yılında görevi başındayken yaşadığı trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Mazdek Ararat'ın 1. şehadet yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Şehit Mazdek Ararat'ın, devrimci coşkusuyla, fedakarlığıyla, mütevazı ve emekçiliğiyle unutulmaz bir yoldaşlık örneği gösterdiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Devrimin güzel ve sancılı yollarında tereddütsüz bir heyecanla yürüyen yoldaşlık ve fedakarlık abidesi Mazdek Ararat şehadetinin 1. yıldönümü vesilesiyle bütün devrim şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz.

Gerektiğinde silah kuşanıp savaşçı olan, gerektiğinde kamerasını alıp film çeken, gerektiğinde Kobanê sınırlarını aşıp ateşin orta yerine atılan Mazdek yoldaşın anısı, özgürlük mücadelemizde unutulmaz bir yere sahiptir. Şehit Mazdek yoldaşın bizlere bıraktığı mirasın takipçileri olarak amaçlarını tamama erdirmek, yolunun yolcusu olmak bir onurdur. Şehitlerimiz, bizlere yürünmesi gereken yolu gösteren saf ışıklardır. Karanlığın orta yerinde aydınlıktır.

Özgürlük, şehitlerin gülüşünde gizlidir. Onlar bizim tarihimizi yaratan manevi değerlerdir. Şehitlerin yolundan şaşmamak, onlara layık olmak, bizi onlara yoldaş yapar. Şehitlerimiz onur ve insanlık sözümüzdür. Başarı ve zafer yürüyüşümüzdür diyerek, Mazdek şahsında şehitlerimizin amaç taşıyıcısı olma sözümüzü yeniliyoruz."