Tutsakların eserleri İsviçre'de sergileniyor

Türk devletinin cezaevlerindeki siyasi tutsakların eserleri İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen sergi ile sanatseverlerle buluştu.

Yıllardır zindanlarda olan siyasi tutsaklar, her şeye rağmen üretmeyi sürdürüyor. Tutsak yakınlarının çabasıyla bu eserler izleyici ya da okuyucuya ulaşıyor.

Ferhan Mordeniz’in ailesi de onun cezaevinde bir konsept dahilinde ürettiği şiir ve resimleri okuyucuya, sanatseverlere ulaştırmaya çabalıyor. Ancak bu yıl sadece Mordeniz'in değil, onunla aynı koşullarda olan 5 ayrı tutsağın eserleri de İsviçre’nin Zürih kentinde sanatseverlerle buluşturuldu.

Siyasi tutsaklar Aynur Epli, Ferhan Mordeniz, Dr. Ayhan Kavak, Mehmet Boğatekin, Ömer Özdurak ve Salih Erol tarafından üretilen, aralarında resim, yağlı boya tablo, karikatür, şiir ve yazımsal eserlerin yer aldığı sergide ayrıca cezaevinde bulunan tutsaklarla mektup arkadaşı olmak için kuralar çekiliyor.

MEKTUP ARKADAŞLARI DA BELİRLENECEK

Tutsaklarla dayanışmayı amaçlayan ve İsviçre'de faaliyet gösteren Tigris Euphrat Derneği tarafından Zürih'te bulunan Katalanlara ait Punto d`Incontro Kültür Derneğinde 6 politik tutsağın eserlerinin sergilendiği sergi 3 Kasım’a kadar gezilebilecek. Etkinlikte ayrıca cezaevinde olan tutsaklarla mektup arkadaşı olmak için kura da çekilecek.

Aynur Epli, Mehmet Boğatekin’in karikatürleri, Ferhan Mordeniz’in yağlı boya tabloları, Dr. Ayhan Kavak, Ömer Özdurak ve Salih Erol’un yazılarını  sanatseverlerle buluşturan sergi, 3 Kasım'a kadar Josefstrasse 102, 8005 / Zürih adresinde gezilebilecek. Sergide ayrıca 29 Ekim'de müzik dinletisi yapılacak.