Wintherthur’da Halkların Günü etkinliği

Wintherthur’da gün boyu süren “Halkların Günü” etkinliğinde Winterthur Kürt Toplum Merkezi bünyesindeki çocuk korosu, dil masası ve Kürt Kadın Komünü’nün performansları büyük beğeni topladı.

İsviçre'nin Zürih kantonuna bağlı Winterthur şehrinde "Halkların Günü" etkinliği düzenlendi.

Her yıl Mayıs ayının ilk hafta sonuna denk gelen günde düzenlenen ve geleneksel hale gelen "Halkların Günü" etkinliği, bu yıl 6 Mayıs'ta birçok halktan insanların kendi renklerini yansıtmasıyla başladı.

 Altekaserne Kulturzentrum Winterthur'da düzenlenen "Halkların Günü" etkinliği saat 14.00'da başladı. Tamiller, Yunanlılar ve Kürtlerin dans ve koro gösterileri ve farklı performanslar sergilediği etkinlikte, halklar kendi yemek kültürlerini tanıtmak için stantlar açarak yemeklerini sergiledi.

Winterthur Kürt Toplum Merkezi de açtığı hem yemek hem de takı sergisiyle Kürt yemeklerinin ve kültürünün tanıtımını yaptı. Ayrıca Kürt dilinin tanıtımı için dil masası kuruldu. Günün ilerleyen saatlerinde ise Winterthur Kürt Kadın Komünü erbane parformansı sergiledi. Winterthur Kürt Toplum Merkezi bünyesindeki çocuk korosu, dil masası ve Kürt Kadın Komünü’nün performansları büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi.

"Halkların Günü" etkinliği, katılım sağlayan halkların kültürlerini, renklerini ve yemeklerini sergiledikleri performanslarla saat 22:30'da sona erdi.