Xwebûn Dergisi’nin 25’inci sayısı çıktı

Avrupa’daki Kürt genç kadınların dergisi Xwebûn’un 25’inci sayısı “Toprağını korumak varlığını korumaktır” manşetiyle okuyucularıyla buluştu.

Her üç ayda bir çıkan Xwebûn’ nun 25’inci sayısında Kürtçe, Türkçe, Almanca ve İngilizce yazılara yer verdi.

Yeni sayıda özellikle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın değerlendirmeleri, genç kadınların kaleminden yazılar, Sosyal Bilimler Akademisi ve Jineoloji alanında yazılar dikkat çekiyor.

Xwebûn Dergisi’nin yayın kurulu yeni sayıya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

‘’Sevgili arkadaşlar! Genç kadınlar olarak kapitalist sisteme karşı ahlaki ve politik bir toplumun inşa edilmesinde ve örgütlenmesinde önemli bir rol oynuyoruz. Sizler için ahlaki ve politik bir toplum kurmanın başlangıcı, bizi sisteme bağlayan her yönden kendimizi kesmemiz, öncü bir rol ve rekabetçi bir organizasyonla kendimizi korumamız gerekiyor. Gerçeği anlamak ve anlamlandırmak, doğruyu bilmemiz ve doğru bir hayat kurabilmemiz için önemlidir. Bu temelde, Xwebûn’un bu sayısında bu konuyu ele aldık. Biz kadınlar olarak neden toprağımıza ve ülkemize sahip çıkmalıyız? Ahlaki ve politik toplumun oluşumundaki rolümüz nedir? Ekolojik bir yaşam ve doğayı koruma neden önemlidir? Bu soruların cevaplarını dergimizin yeni sayısında bulabilirsiniz.”

Xwebun dergisini sesli versiyonuna Spotify üzerinden ulaşmak da mümkün:

https://open.spotify.com/show/4MAkjW2oeBRtIKIWj4Uo6S