1 saldırı helikopteri darbelendi

Saca Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen saldırı helikopterleri hareketli timler tarafından vuruldu. Eylemde 1 saldırı helikopteri darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, savaşa ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“Kurdistan Özgürlük Gerillası, sömürgeci Türk ordusunun işgal harekâtı karşısında tarihi direnişini sürdürerek halkımızı ve Kurdistan’ın kutsal topraklarını en zor koşullar altında savunmaya devam etmektedir. Savaş suçlusu Türk ordusu, yoğun bir şekilde yasaklı bomba ve kimyasal silahlar kullanarak sonuç almak istemektedir. Bütün saldırılara rağmen özgürlük gerillası büyük bir iradeyle savaşmakta ve direnişini devam ettirmektedir.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 2 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmıştır. Aynı zamanda 1 saldırı helikopteri de darbelenmiştir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 12 kez patlayıcı, yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 6 kez savaş uçakları, 37 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs ve ağır silahlarla bombalamıştır. Aynı zamanda işgalci TC ordusu Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmaktadır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

24 Eylül saat 19:45’te Saca Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen saldırı helikopterleri hareketli timlerimizce etkili bir biçimde vurulmuştur. Bu eylemde 1 saldırı helikopteri darbelenmiş ve helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

24 Eylül saat 12:00’da Çemço’ya bağlı Şehîd Serxwebûn savaş mevzilerine girmek isteyen işgalciler güçlerimizce sabotaj taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı gün öğlen saatlerinde tekrar ilerlemek isteyen işgalciler ferdi silah ve el bombalarıyla bir kez daha vurulmuş ve en az 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde; 24 Eylül saat 18:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci yaralanmıştır.

İşgalci TC ordusunun patlayıcı, yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

24 Eylül’de Saca, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları’ndaki savaş mevzileri, Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat ve Şehîd Agir savaş mevzileri ile Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Serxwebûn ve Şehîd Bahoz savaş mevzileri 12 kez patlayıcı, yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır. Aynı zamanda işgalciler Şehîd Felat savaş mevzileri önünde plastik maddeleri yakarak çıkan zehirli dumanları savaş mevzilerine yönlendirmiştir.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

24 Eylül’de Metîna’daki Gundê Şêlazê arazisi ile Girê Bihar ve Çemço Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 6 kez bombalanmıştır.

24 Eylül’de Saca, Kurojahro, Şikefta Birîndara, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları ile Çemço’ya bağlı Şehîd Fedakar Direniş Alanı saldırı helikopterleriyle 37 kez bombalanmıştır.

24 Eylül’de Girê FM Direniş Alanı obüs ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

24 Eylül’de Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir.

İşgalci TC ordusu, Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmaktadır.

İRAN’DAN BOMBARDIMAN

24 Eylül günü saat 15:20’den şu ana kadar Xakûrkê’deki Girê Berbizina alanı ve Hornê bölgesi İran güçleri tarafından havan ve toplarla bombalanmaktadır. Bu bombardımanların bir kısmı bölgedeki sivil halkımızın yaşadığı bölgeye isabet etmiştir.”