10 işgalci cezalandırıldı, 4 mevzi imha edildi

Hareketli timler ve savaş tünellerindeki gerillalarca gerçekleştirilen eylemlerde; 10 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 2 termal kamera, 1 mobesse ve 4 mevzi imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Hareketli timler ve savaş tünellerinde direnen güçlerimizce gerçekleştirilen eylemlerde; 10 işgalci cezalandırılmış, 2 termal kamera sistemi, 1 mobesse kamera sistemi ve 4 mevzi imha edilmiştir. Savaş tünelleri işgalcilerce 21 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanırken, direniş alanları da uçaklarla 8 kez ve saldırı helikopterleriyle 19 kez bombalanmıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

"ZAP BÖLGESİNDE;

14 Haziran saat 18:20’de Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki Şehîd Hewrê savaş tünellerini patlayıcılarla bombalamaya çalışan işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmış ve işgalciler bir kademe geri çekilmiştir.

15 Haziran saat 00:20 ve 02:20’de Karker Direniş Alanı’nda konumlanmak isteyen işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuştur. YJA Star güçlerimizce başarılı bir şekilde gerçekleştirilen bu eylemlerde 2 işgalci cezalandırılmıştır.

METÎNA BÖLGESİNDE;

14 Haziran saat 19:30’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

15 Haziran saat 05:00’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlarla vurulmuştur. 1 işgalci cezalandırılmış ve 1 mevzi tümden imha edilmiştir.

AVAŞÎN BÖLGESİNDE;

14 Haziran saat 04:35’te Mervanos alanına bağlı Girê Kanî Biyê alanındaki işgalciler koordineli gerilla eylemiyle hedeflenmiştir. Önce A4 silah mevzisi ve içindeki işgalciler vurulmuştur. Burada 2 işgalci cezalandırılmış, 1 A4 silahı ve 1 mevzi imha edilmiştir. Sonra içinde 3 işgalcinin ve termal kamera sisteminin olduğu mevzi vurulmuştur. Burada da 3 işgalci cezalandırılırken, 1 termal kamera sistemi ve 1 mevzi imha edilmiştir. Ayrıca 1 mobesse kamera sistemi, 1 termal kamera sistemi ve 1 mevzi daha hedeflenerek imha edilmiştir.

İŞGAL SALDIRILARI

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

14 Haziran saat 14:30’da Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri patlayıcılarla 1 kez bombalanmıştır.

14 Haziran saat 15:15 ve 16:05’te Karker Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri patlayıcılarla 2 kez bombalanmıştır.

14 Haziran’da Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki Şehîd Hewrê savaş tünelleri patlayıcılarla 17 kez bombalanmıştır.

15 Haziran saat 07:00’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Zemanî savaş tünellerine yaklaşmaya çalışan işgalcilere güçlerimizce müdahale edilmiştir. İşgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır. Daha sonra savaş tünelleri gri renkte ve deterjan(tursil) kokusu yayan kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

14 Haziran’da Girê Cûdî, Werxelê, Saca, Çemço alanları Garê bölgesine bağlı Çirav alanı uçaklarla 8 kez bombalanmıştır.

13 ve 14 Haziran’da Girê FM, Girê Cûdî, Girê Hakkarî ve Kurojahro Direniş Alanları helikopterlerle 19 kez bombalanmıştır.

14 ve 15 Haziran’da Girê Amediyê, Girê Cûdî ve Şehîd Şahîn Direniş Alanları obüslerle bombalanmıştır.”