'15 Ağustos özgürlüğün anahtarı oldu'

​​​​​​​15 Ağustos ruhunun bugün Heftanin’de sürdürüldüğünü belirten YJA Star ve HPG gerillaları, direnişin sürdüğü mesajı verdi.

YJA Star gerillaları Penaber Botan ile Roj Şoreş ve HPG gerillaları Ali Xebat ile Welat Cudi, 15 Ağustos Atılımı ruhunun Heftanin’deki direnişte sürdüğünü belirtti.

YJA Star gerillası Penaber Botan: 15 Ağustos Atılımını başta Önder Apo, büyük komutan Agit yoldaş ve bütün devrim şehitlerine kutlu olsun. 15 Ağustos Atılımı Kürt halkı için yeniden dirilmeyi, canlanmayı ifade eden tarihi bir adımdır.

Agit yoldaş, öncülük ettiği ilk kurşun ile düşmanın yüreğine öyle bir korku saldı ki düşman topraklarımıza adım atmadan önce bin kere düşünüyor. 15 Ağustos Atılımı ile yaratılan gerilla gerçekliği bugün Heftanin’de, Xakurke’de görülüyor.

Şu an mevzilerde düşmana karşı savaşan arkadaşlarımız 15 Ağustos ruhu ve bilinci ile mücadele ediyor.

15 AĞUSTOS ATILIMININ DEVAMI CENGA HEFTANİN’DİR

YJA Star gerillası Roj Şoreş: 15 Ağustos’un kahramanlık çizgisi günümüzde Heftanin’de güçlü bir şekilde devam ediyor. Kürdistan’da şu an mücadele ve direniş yürütülüyorsa, halkımız düşmana karşı tavrını net bir biçimde ortaya koyabiliyorsa bu kesinlikle 15 Ağustos’un bir kazanımıdır.

Komutan Agit öncülüğündeki 15 Ağustos hamlesiyle Kürtler başka bir halk gerçekliği yaratmayı başardı. 15 Ağustos tarihi bir isyandır, tarihi bir devrimdir.

HPG gerillası Ali Xebat: 15 Ağustos ile ortaya çıkan kahramanlık ve çizgi günümüzde Rojava’da bir devrim yarattı. Kürtleri, Arapları, Süryanileri yani kısaca bütün ezilen halkları bir araya getirdi ve özgür bir yaşam için direnişin doğru yol olduğu gerçekliğini açığa çıkardı. Günümüzde halklar faşizme karşı devrimci halk savaşı yürütüyorsa bu 84’ün 15 Ağustos’unda atılan mermi ile alakalıdır. 15 Ağustos’un yeni bir yıldönümünü Heftanin direnişi ile karşılıyoruz. Bizler için bu durumun bir anlamı vardır. Nasıl ki Komutan Agit işgalciliğe karşı ilk kurşunu sıktıysa, bizler onun ardılları olarak Heftanin’de işgalciliğe karşı direnmeye, özgürlük için savaşmaya devam ediyoruz. Günümüzde Heftanin’de Komutan Agit’in izinden, attığı merminin öfkesiyle 15 Ağustos hamlesi ve direnişi devam ediyor.

HPG gerillası Welat Cudi: 15 Ağustos Atılımı halkımız için aydınlığa giden bir yoldur. Düşman bütün gücü ile Kürtleri yok etmeye çalışmış, hatta kendisini bu konuda ikna etmiş ve Kürtlerin bir daha kendisine karşı gelemeyeceğini, kendilerini toparlayamayacağını düşünüyordu. Kürtlere yaşamı ve kendi kültürlerini bile fazla görüyordu düşman. 15 Ağustos atılımı, Kürtleri soykırımdan geçiren barbar düşmanda büyük bir kırılma yarattı. Düşman bu atılımı birçok özel savaş yolu ile boşa çıkarmaya çalışmış ve bunun yanında halkımızın içinde ihanet çizgisini geliştirerek hamlenin önünü almak istemişti.

15 Ağustos halk ve düşman üzerinde öyle büyük bir etki yaratmıştır ki ihanet çizgisini kıran bir gerçekliğe ulaşmıştır. Kürdistan’da özgürlük adına var olan her şeyin temelinde 15 Ağustos Atılımının büyük bir payı vardır. Tüm bunlardan kaynaklı 15 Ağustos bir nevi bizler için bütün güzelliklerin kaynağı oluyor.