15 Ağustos’u selamlama eylemleri: 13 işgalci cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillalarının 15 Ağustos Atılımı yıldönümünü selamlama eylemleri kesintisiz devam ediyor. Gerçekleştirilen eylemlerde 13 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG, ““Kürdistan Özgürlük Gerillası 15 Ağustos Atılımı’nı gerçekleştiren ölümsüz komutanımız Egîd yoldaşın sonuç alıcı zafer ruhuyla işgalcilere darbe vurmaya devam etmektedir. Devrimci Hamleler çerçevesinde 15 Ağustos Atılımı’nı selamlamak için gerçekleştirilen bu eylemler sonucunda toplamda; en az 13 işgalci cezalandırılmış, 1 mevzi ve 1 Bombatar silahı imha edilmiş, 1 mevzi darbelenmiş ve  200 kg patlayıcıya el konulmuştur” dedi.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

Egîdên Botanê Zafer Hamlesi çerçevesinde;

Botan’ın Şirnex’in Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Jîrka bölgesindeki Deriyê Qaçê alanında pusulama faaliyeti yürüten işgalci TC ordusunun bir birliği güçlerimiz tarafından denetim altına alınmıştır. 10 Ağustos günü saat 16:00’da denetim altındaki işgalciler sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. En az 6 işgalcinin cezalandırıldığı bu eylemin ardından işgalciler kayıplarını helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

İşgalci TC ordusu, gizli birliklerin katılımıyla alanda pusulama faaliyetlerini sürdürmektedir.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Heftanîn bölgesinde;

11 Ağustos günü saat 17:00’da Bektorya alanına bağlı Kato Sulê Tepesi’nde bulunan işgalciler YJA Star güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metîna bölgesinde;

12 Ağustos günü saat 18:10’da Girê Azad’da bulunan işgalcilere ait mevziler güçlerimiz tarafından 2 koldan koordineli gerilla eylemiyle vurulmuştur. Eylem sırasında, içinde 3 işgalci ve 1 Bombaatar silahının bulunduğu mevzi tam isabetle vurulmuştur. Bu eylemde en az 3 işgalci cezalandırılmış, 1 mevzi ve 1 Bombaatar silahı imha edilmiş, 1 mevzi de darbelenmiştir.

İşgalci TC devleti güdümünde hareket eden özel savaş medyasının 3 gerillamızın şehit düştüğüne dair yaptığı haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu eylemde hiçbir kaybımız yaşanmamıştır.

12 Ağustos günü 19:20 – 23:00 saatleri arasında Qaşûra hattında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Güçlerimizin müdahalesi sonucu darbelenen helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

12 Ağustos günü saat 14:00’da Girê Sor alanında bulunan savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler güçlerimiz tarafından vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylem sonucunda en az 1 işgalci cezalandırılmıştır.

13 Ağustos günü Werxelê alanında bulunan savaş tünellerine patlayıcılarla saldırmak isteyen işgalciler güçlerimiz tarafından takibe alınmıştır. Saat 04:00’da denetim altına alınan işgalciler önce sabotaj taktiğiyle, sonra da yakın mesafeden ferdi silahlarla vurulmuştur. En az 2 işgalcinin cezalandırıldığı bu eylemde işgalciler, yanlarında bulunan 200 kilogramlık patlayıcıyı bırakarak kaçmışlarıdır. İşgalcilere ait patlayıcılara güçlerimiz tarafından el konulmuştur.

11 Ağustos günü Heftanîn’e bağlı Bektorya alanı obüslerle bombalanmıştır.

12 Ağustos günü 23:30 – 00:30 saatleri arasında Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Êdînê, Dêşîşê, Seraru köylerinin çevresi ile Koordîne alanı saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

12 Ağustos günü  21:00 – 22:24 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Mervanos, Tabura Ereba ve Banista alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı gün 08:00 – 02:00 saatleri arasında Werxêlê alanında bulunan savaş tünelleri zehirli gazlar, patlayıcılar ve ağır silahlar ile bombalanmıştır. Alan üzerinde yoğun Dron hareketliliği devam etmektedir.

12 Ağustos günü 22:00 – 22:45 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Tîpa T alanı saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

İşgalci TC devletinin gerçekleştirdiği bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”