15 Ağustos’u selamlama ve intikam eylemleri: 10 işgalci cezalandırıldı

Şemzinan’da 15 Ağustos’u selamlama kapsamında yapılan eylemde 8, Metina’da ise Türk devletinin katlettiği İbrahim Hesen’in intikamı amacıyla yapılan eylemde de 2 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

İBRAHİM HESEN İÇİN İNTİKAM EYLEMİ

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metîna bölgesinde;

Güçlerimiz 14 Ağustos günü saat 03:00’da Metîna bölgesine bağlı Girê Koordine alanında bulunan işgalcilere yönelik koordineli gerilla eylemi gerçekleştirmiştir. Birinci eylem kolu; içinde 3 işgalcinin olduğu mevziyi hedefleyip vurmuştur. Burada net 2 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci de yaralanmıştır. İkinci eylem kolu; tepedeki 1 mobesse kamera sistemine önce el koymuş, sonra da imha etmiştir.

14 Ağustos günü saat 12:40’ta Metîna bölgesindeki Girê Kato alanındaki işgalcilere yönelik ağır silahlar ile eylem gerçekleştirilmiştir. Belirlenen hedefler isabetli bir şekilde vurulmuştur.

Metîna bölgesinde gerçekleştirilen her iki başarılı eylem; Dêşîşê köyünde işgalci Türk devleti tarafından şehit edilen Başûrê Kurdistanlı değerli yurtsever İbrahim Hesen’in intikamı için gerçekleştirilmiştir.

14 Ağustos günü saat 20:30 – 21:30 saatleri arasında Qaşûra alanında helikopter hareketliliği yaşanmış, aynı saatlerde Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Derarê köyüne ait arazi saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

 Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

14 Ağustos günü sabah saatlerinde Girê Sor alanındaki savaş mevzilerini bombalamak isteyen işgalciler hedeflenerek vurulmuştur.

14 Ağustos günü işgalciler 10:00 ile 19:00 saatlerinde Werxelê alanındaki savaş tünellerine yönelik kimyasal gazlar kullanmıştır.

14 Ağustos günü 22:40 – 23:00 saatleri arasında Werxelê alanındaki savaş tünelleri saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

15 Ağustos günü 03:00 – 08:00 saatleri arasında işgalciler Werxelê alanındaki savaş tünellerine yönelik yoğun bir şekilde bombardımanlar gerçekleştirerek, kimyasal gazlar kullanmıştır.

ŞEMZİNAN’DA 15 AĞUSTOS’U SELAMLAMA EYLEMİ

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Gever bölgesinde;

6 Ağustos günü saat 10:30’da Şemzînan ilçesinden Gemanê karakoluna doğru hareket eden işgalcilere ait 2 askeri araç denetim altına alınmıştır. Denetim altındaki Kirpi tipi askeri araç sabotaj taktiği ile hedeflenerek vurulmuştur. Bu başarılı eylemde net 8 işgalci cezalandırılmıştır.

Bu eylem tarihi 15 Ağustos Atılımı’nı selamlamak amacıyla gerçekleştirilmiştir.

İşgalci Türk ordusu 9 Ağustos günü Şırnak iline bağlı Besta bölgesinin Mêrgûmarê alanındaki Girê Tenûrê ve Girê Gêsin mıntıkalarında bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon halen devam etmektedir.

15 Ağustos günü 04:30 – 05:00 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Çemço alanı sınırdaki karakollardan atılan obüsler ile bombalanmıştır.“