160 Kürt aydın: Ulusal birliği engelleyeni tarih affetmez

160 Kürt aydın ve yazar, "Kim Kürt birliğine engel olursa, tarih onları affetmeyecek” diyerek, "Vahşi işgalciliğe sessiz kalmayalım” mesajını verdi.

Kürt Edebiyatçılar Derneği, Güney Kürdistan'daki gelişmelere ilişkin dernek binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Yazarların katıldığı toplantıda, 160 aydın ve yazarın imza attığı çağrı metnini okuyan Kürt Edebiyatçılar Derneği yöneticisi Ahmet Kanî, Kürt halkının tarihte toplumsallık ve insanlığın ilerlemesi için başat rol oynadığını belirtti.  Kürtlerin yüz yıllardır onur ve varlığı için her yönden, büyük bir irade ve inançla direndiğini ve mücadele ettiğini söyleyen Kanî, bu mücadelenin sonucunda birçok başarı elde edildiğini ifade etti.
Kanî, ulusal birliğe işaret ederek, “Egemen ve işgalcilerin bu kazanımlara dönük saldırıları ve kazanımları ortadan kaldırma amaçları hiçbir zaman eksik olmamıştır. İşgalciler bu saldırılar esnasında en çok Kürtlerin parçalanmasından güç alıyorlar. Eğer Kürtlerin bir birliği olsaydı, çoktandır başarıya ulaşmışlardı. Hangi Kürt tarafı bireysel, aile ve örgütsel çıkar ve menfaatleri uğruna Kürt birliğine engel olursa, tarih onları affetmeyecek” dedi.

'KÜRTLER HEMEN BİR OLUP YOL BULMALI'

Güney ve Rojava örneğini veren Kanî, “Bilindiği üzere işgalci devlet son süreçte Başûr ve Rojava Kürdistan’ı üzerine olan saldırılarını en üst seviyeye çıkarmış durumda. Biz dört parçada bulunan aydın ve yazarlar olarak açık bir şekilde çağrıda bulunuyoruz: Tüm kurum, kuruluş, parti, örgüt, aile ve tüm Kürtlerin bir an önce birlikte oturup saldırılara karşı bir yol bulmaları gerekir. Artık kimse Kürtlerin birliği karşısında engel olmasın. Engel olanlar da her açıdan tarihe karşı sorumlu olacaklardır ve biz de ulusal bir anlayış ile onlara karşı koyacağız. Kürtlerin birbiri ile düşmanlık yapma yerine, işgalciliğe ve Kürt soykırımına karşı mücadele etmeleri gerekir. Ve Kürtlerin birliği ve özgürlüğü için çaba içerisinde olmaları gerekir. Tekrar tüm aydın, yazar, sanatçı, Kürt kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunuyoruz; açık bir şekilde işgalciliğe karşı tutumumuzu gösterip, vahşi işgalciliğe sessiz kalmayalım” diye konuştu.
Kürtlere yapılan tüm düşmanca saldırıları kınayan Kanî, “Zaman birlik olmanın zamanı. Kürt halkı sonuna kadar birlik ruhu ile direnecek, her alanda mücadelesini büyütecek ve başaracak. Başarı Kürt halkının olacaktır” dedi.

 İMZACILARIN LİSTESİ

Çağrıyı imzalayanların isimleri şöyle:

"Abdullah Ayav, Abdulhemid Mendani, Abdullah Yavuz, Adalet Kaya, Almast Hsoyan, Ahmed Kanî, Ahmet Çavli, Ahmet Çelik, A. Avesta Aydın, Amed Tîgrîs, Ayhan Demir, Avjen Argeş, Azad Zal, Aynur Gönül, Bahaddin Robar, Bawer Berşev, Birgül Çağırıcı, Cahide Harputlu, Cemal Xinzor, Cemal Babaoglu, Cevahir Sedak, Ciwanê Ebdal, Delal Ay, Derya Avşar, Devrim Demir, Dilan Aydin, Dilan Güvenç, Dilşa Yûsûf, Dilbezarê Bêkes, Dr. Remzi Azizoğlu, Ednan Dogan, Edip Berk, Eslîxan Yildirim, Ejder Dağ, Ertuğrul Barka, Eyyup Subaşi, Eyyüp Güven, Ezîz Xemcivîn, Fatma Ay Fatma Taşlı Tunç, Fewaz Ose, Feleknas Uca, Feratê Dengizî, Fereydun Saman, Fehim Çetinkaya, Feysel Özdemir, Fevzi Özmen, Fergin Melik Aykoç, Gulistan Kanireş, Glavezh Hemzî Salîm, Girav Rûbar, Gülgeş Deryaspi, Gülistan Oncu, Hacı Özkal, Halil Doğan, Hamdiye Bilek Turgay, Harun Akkuş, Hakki Balta, Hasan Özgüneş, Hasan Harrani, Herdem Merwanî, Hesen Huseyîn Denîz, Hinara Tajdin, Hogir Berbir, İrfan Babaoglu, Ismaîl Ebas, İbrahim Osman, İbrahim Halil Taş, İlyas Roj, Jêhat Rojhilat, Kamran Simo Hedilli, Kahraman Oğuz, Karîna Osêyan, Kaniya Dapire, Kakshar Oremar, Kemal Bakan, Kerem Tekoglu, Kudret Uçuk, Kurdiye Irgat, Leman Elmas, Leyla Şêr, Liana Avdî, M. Veli Karadeniz, Masum Bilgiç, Mahabad Felat, Mehmûd Badilî, Mehmud Yiğit, Mela Bedirxan, Maziçinê, Mehmet Akdoğan, Mehmet Balyan, Mehmet Çakmak, Mehmet Demir, Mervan Serhildan, Mehmet Devîren, Mehmet Saîd Arzû, Mehmet Yardımcı, Messo Bedirxan, Mevlüt Aykoç, Mine Karakaş, Mirza Ronî, Mirad Bîlgîç, Murat Kan, Mordem Zel, Narin Gezgör, Nazim Kök, Nesrîn Navdar, Neşe Toprak, Necat Baysal, Nurcan Delil, Nurani Durwelat, Nûdem Hezex, Nîhat Gultekin, Osman Özçelik, Özgür Amed, Ömer Fidan, Ramazan Kaya, Remziye Öncel, Reyhan İlke, Resul Ceylan, Rêzan Îssa, Rêzan Aktulum, Rifat Ronî, Roj Ağır, Rojîn Zarg Tîgrîs, Ronahî Çelik, Roza Metîna, Ruhan Mavruk, Rûkiye Özmen, Samî Tan, Saliha Ayata, Salihê Mewalî, Sadrettin Yigit, Sema Asî, Selda Kaya, Seyrana Celadet, Seydi Turgut, Sultan Yaray, Şahabettin Demir, Şerefxan Cizîrî, Şemdin Çolemêrg, Şervan Azad, Şevger Çolo, Şoreş Reşî, Sîpan Sînda, Şilan Elmas Kan, Şiyar Buzcu, Şoresger Karakol, Qadîr Egîd, Veli Bindallı, Xakî Bîngol , Xecê Şen, Xaylaza Reşîd, Xemla Bayê, Yaşar Aksu, Yücel Aslan, Zana Farqînî, Zozan Gulan ve Zubêr Zeynal.”