3 gerillanın cenazeleri alındı

Dargeçit kırsalında 22 Kasım 2020 günü şehit düşen YJA Star gerillası Berivan Doğan (Binevş Zilan), Meryem Çelebi (Arjin Mardin) ile Medeni Oğuz’un (Reber Fırat) cenazeleri aileleri tarafından alındı.

Mardin’in Dargeçit ilçesi Cehennem Deresi’nde 22 Kasım 2020’de yaşanan çatışma ve işgalci Türk ordusunun hava saldırısında şehit düşen YJA Star ve HPG gerillası Berivan Doğan (Binevş Zilan), Meryem Çelebi (Arjin Mardin) ve Medeni Oğuz’un (Reber Fırat) cenazeleri aileleri tarafından teslim alındı.

DNA eşleşmelerinin yapılmasının ardından kimlik bilgileri tespit edilen 3 gerillanın cenazesini almak için aileleri sabah saatlerinden itibaren Mardin’e geldi. Savcılık işlemlerini tamamlayan aileler, Kamor Şehir Mezarlığı’nda bulunan Kimsesizler Mezarlığı’na geçerek, cenazelerin defnedildikleri yerden çıkarılmasını bekledi. Ancak ailelere cenazeler saat 17.00’dan sonra başlayan kazının ardından teslim edildi.

Cenazeleri teslim alan aileler memleketlerine doğru yola çıkarken, Berivan Doğan’ın cenazesi Amed’in Bismil ilçesinde, Meryem Çelebi’nin cenazesi Şırnak’ın İdil ilçesinde ve Medeni Oğuz’un cenazesinin ise Batman’da toprağa verileceği belirtildi.