71 ve 79 yaşındaki 2 kadın için 'rehineliğe devam' kararı

MEBYA-DER yöneticileri 79 yaşındaki Meryem Soylu ve 71 yaşındaki Hatun Aslan'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Aileler ile Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği’ne (MEBYA-DER) yönelik soruşturmada, "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanan dernek üyesi 79 yaşındaki Meryem Soylu ve 71 yaşındaki Hatun Aslan'ın tutukluluğunun devamına karar verildi.
Soylu ve Aslan hakkında yapılan tutukluluk değerlendirilmesinde, yöneltilen suçlamanın katalog suçlardan oluşu, verilmesi beklenen cezaya göre şüphelilerin kaçma ihtimalinin kuvvetle muhtemel olduğu ve adli tedbir kontrolünün yetersiz kalacağı iddialarıyla tutukluluklarının devamına karar verildi.
Amed'de 27 Şubat ve 3 Mart tarihleri arasında MEBYA-DER'e yönelik başlatılan soruşturmada, dernek yöneticisi ve üyesi 29 kişi gözaltına alınmıştı.
Derneğe yönelik soruşturma, Yasmin Yalçın ve Temur Güzel adlı 2 açık tanığın derneğin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan MEYA-DER'in yerine kurulduğu yönündeki ifadesiyle başlatılmıştı.