Çiftyürek: Kürtlerin birlik olması lazım

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal planlarına tepki gösteren KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, olası bir işgale karşı Kürt halkının birlik olması gerektiğini belirtti.

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 6 Ekim'de ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal tehditlerinde bulundu. Türk devletinin işgal planlarına tepki gösteren Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, AKP-MHP faşist ittifakın iktidarlarını sürdürmek için böyle bir savaş başlattığını belirtti. Kimsenin bu savaştan kazançlı çıkmayacağını kaydeden Çiftyürek, devletin bir beka sorunu olmadığını, asıl sorunun Erdoğan-Bahçeli olduğunu söyledi.

AKP-MHP'nin savaş politikasına değinen Çiftyürek, "AKP-MHP'nin geliştirdiği siyaset çaresizliklerini ortaya koyuyor. Ömürlerini uzatmak için savaş politikalarını devreye koyuyorlar. Ama AKP-MHP bu politikaları ile Kürtlere karşı yenilecektir. AKP-MHP Kürtlere, 'Ya 40 satır, ya 40 katır' diyor. Yani ya kutsal topraklarınızı terk edip kaçın ya teslim olun ya da ülkenizi ortadan kaldırırım diyorlar. Efrîn için stratejik bir yol izlendi ama Kürt halkı haklıdır ve hiçbir zaman toprağını terk etmeyecektir. Kürtlerin direnmekten ve mücadele etmekten başka çaresi yoktur. Kürtler dün Kobanê'de direndiler ve kazandılar, bugün de direnerek kazanacaklar" diye konuştu.

ULUSAL BİRLİK ŞART

4 Parça Kürdistan'a birlik çağrısında bulunan Çiftyürek, devamla şunları belirtti: "Kürtler yaşadıkları her yerde haklarına sahip çıkmalı ve işgale karşı birlik olmalılar. Kürt halkı kimseye saldırmıyor ve sadece kazanımlarını savunuyor. Kürtler nasıl insanlık için savaştı ve insanlık değerlerini korudu ise, bugün de tüm dünya halkları Kürtlere destek vermelidir. Kürtlerin birliği için de en uygun zaman bu dönemdir. Kürtlerin bu süreçte birliğini inşa etmesi ve birlikte kazanımlarını savunması lazım. Bakur'da nasıl tek ses olup kayyum ve zulme karşı çıkıp direndiysek, Rojava toprakları için de o şekilde mücadele etmeliyiz."

TRUMP SORUNU DAHA DA DERİNLEŞTİRİYOR

ABD askerlerinin çekilmesine ilişkin de konuşan Çiftyürek, "Trump devlete şirket gibi yaklaşıyor. Rojava'ya yönelik bir saldırı muhtemelen askeri, politik ve ekonomik sorunları daha da büyütecektir. Devlet şirket değildir ve devleti yönetmek ciddi bir iştir. Bu yüzden Trump ile Pentagon arasında sürekli bir gerginlik var. Çünkü Pentagon devlet stratejisi ile hareket ediyor. Trump'ın açıklaması Türkiye'yi işgal için daha da güçlendirdi. Hiçbir güç Trump ve Türkiye'nin açıklamalarına destek vermiyor. Türkiye derin sorunlar yaşıyor. Bölgedeki operasyonlar AKP'nin daha çabuk dağılmasını sağlayacak. Trump'ın açıklaması Türkiye için olumlu bir şey değil. Türkiye çok büyük tehlikelerle karşı karşıya gelecektir" dedi.