İÖP'li Gülmez'e HDP'ye üyelikten yasak istendi!

HDP’ye açılan kapatılma davasında ismi geçen 687 üye arasında, HDP üyesi olmayan, İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mence Gülmez de bulunuyor.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yaptığı başvuruda 687 siyasetçinin 5 yıl boyunca siyasi faaliyetlerden men edilmesi talep edildi. 687 kişilik listede partiye üye kaydı olmayan milletvekili danışmanlarına bile siyasi yasak isteniyor. Bu listede yer alan siyasetçilerden biri de bugüne kadar HDP’ye hiç üye olmamış ve İnsan ve Özgürlük Partisi Üyesi olan Mence Gülmez. İnsan ve Özgürlük Partisi'nde Genel Başkan Yardımcısı olan Mence Gülmez’in isminin de bu listeye yazılması hazırlanan iddianamenin nasıl baştan savma olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

‘BAŞTAN SAVMA BİR İDDİANAME'

Yaşadıklarını aktaran İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mence Gülmez, kendisinin İnsan ve Özgürlük Partisinin kurucularından biri olduğunu belirterek, HDP’ye açılan kapatma davasında kendi isminin de siyasi yasaklı listesine eklenmesine tepki gösterdi. Gülmez, “Benim kendi partimin dışında hiçbir partiye üyeliğim olmadı. Duyunca çok güldüm. Söz konusu olan sadece HDP değil, konuşan, eleştiren herkes olabiliyor. Oldukça komik bir karar. Belli ki onlara bir liste gönderilmiş, kim olduğu araştırılmadan konulmuş. Başörtüsü mağduriyeti üzerine etkinliklere katıldım. Bugüne kadar hukuken hiçbir ceza almadım. Sicil kaydımda herhangi bir durum yok. Amaçları Kürdistani ittifak partilerine gözdağı vermek. Baştan savma bir iddianame hazırlanmış" diye konuştu.

‘YASAKLAR BİZİ YILDIRAMAZ'

Partilerinin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde HDP ile yaptığı ittifaktan çeşitli çevrelerin rahatsızlık duyduğunu kaydeden Gülmez, şunları söyledi: “Bunun bir tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Partimize yönelik bir gözdağı olduğunu düşünüyorum. Herkesin karşısında haksızlığa karşı mücadele eden insanlarız. Hukuki süreci başlatacağız. Ben HDP üyesi değilim. Bizler resmi olmasa da siyaset yapmaya devam edeceğiz. Mahallede, sokakta siyaseti yapacağız. Bu yasaklar bizi yıldırmaz, aksine daha çok enerji verir.”