Îbrahîm Derwêş Evdî son yolculuğuna uğurlandı-YENİLENDİ

Binlerce Şengalli, Türk devletinin katlettiği Îbrahîm Derwêş Evdî’yi son yolculuğuna uğurladı.

Türk devletinin Sinûnê Halk Meclisi’ne yönelik SİHA ile saldırısı sonucu ağır yaralanan ve 8 günlük yaşam mücadelesinin ardından şehit düşen siyasi aktivist Îbrahîm Derwêş Evdî, Şengal’de toprağa verildi.

Tedavi gördüğü Musul’daki bir hastanede şehit düşen Evdî’nin cenazesi, akşam saatlerinde Şengal’in Kersê Vadisi’ndeki evine getirildi.

Ardından yüzlerce araç eşliğinde Şengal Dağlarında bulunan Şêbl Qasim Mezarlığına götürülerek, akşam saatlerinde binlerce Şengallinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

ÖZERK MECLİS’TEN AİLEYE BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Îbrahîm Derwêş Evdî’nin ailesine başsağlığı mesajı yayınlayan Şengal Özerk Meclisi, özerk ve özgür Şengal’i inşa edinceye kadar şehitlerin yolunda mücadele

Îbrahîm Derwêş Evdî’nin Şengal kurumlarında büyük emek ve çabasının olduğu belirtilen Özerk Meclis’in açıklamasında, “Değerli bir yurtsever olarak üzerine düşen tüm sorumlulukları başarıyla yerine getirmek için çabalıyordu. Bizler Şengal Özerk Meclisi olarak tekrar belirtmek isteriz ki şehitlerimizin en büyük hayali olan özerk ve özgür Şengal’i inşa etmek için sonsuz bir mücadele yürüteceğiz. Bu vesileyle halkımıza ve İbrahim arkadaşımızın değerli ailesine başsağlığı diliyoruz. Ölümsüz şehitlerimiz her zaman bizlerle yaşayacaklardır.’