‘İmkan yoksa irade vardır’

“Ağır bir süreçten geçiyoruz, bu süreçte kayıplarımız da oldu fakat savaş ortamındayız, pes etmeyeceğiz. PKK’de bir kültürdür; imkanların olmadığı anda irade savaşı başlıyor.”

Zap’taki T harfi alanında 23 Nisan beri Türk ordusunun işgal girişimine karşı yürütülen direnişte şehit olan YJA Star gerillalarından biri de, Hesekê doğumlu Berwelat Mazlum’du.

12 Haziran’daki bombardımanda Gulistan Çiya ile beraber şehadete ulaşan Berwelat Mazlum, şehadetinden önce çekilen görüntülerde Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi’nde gerillanın katılımını, şehit yoldaşlarına bağlılığını ve düşman hareketliliğini  değerlendiriyor:

“Ağır bir süreçten geçiyoruz, bu süreçte kayıplarımız da oldu fakat savaş ortamındayız, pes etmeyeceğiz. PKK’de bir kültürdür; imkanların olmadığı anda irade savaşı başlıyor. Bu yüzden sonuna kadar bu irade ile savaşacağız” diyen Berwelat Mazlum, şöyle devam ediyor: “Küçük Cilo alanında çatışmalar devam ediyor. Biz de operasyonun içerisindeyiz fakat oradaki çatışmaların sesini duyduğumuzda oraya gitme, oradaki çatışmalara katılma isteği gelişiyor. Bizler de burada gerçekleştirdiğimiz eylemlerle arkadaşlara destek olmaya, yardım etmeye çalışıyoruz. Biz T harfi bölgesinde onlara ne kadar destek olabilirsek, oradaki yoğunluğu da hafifletmiş olacağız. Bu süreçte en çok sonuç aldığımız taktik suikast yöntemi oldu. Özellikle Şehit Mervan Tepesi’nde konumlanan askerler her ne kadar suikastçılarımızın yerini deşifre etmek için ellerinden geleni yapsalar da amaçlarına ulaşamadılar. Gerçekleştirilen her eylemden sonra askerlerin dizlerinin nasıl titrediğine kendimiz şahitlik ediyoruz. Bu korkuyu düşmanda yaratmak bile gerillanın başarısıdır. Yüzlerce karakol kaldırsak bile şehit arkadaşlarımızın değeri yanında yeterli olmadığını biliyoruz. Yetersizliklerimiz olsa da şehit arkadaşların intikamını almak için elimizden geleni yapacağız.’’