İmralı tecridine karşı Amed’e oturma eylemi

HDP Amed İl Örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecride dikkat çekmek amacıyla yapmak istediği eyleme polisin engellemesi üzerine oturma eylemine geçti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan mutlak tecride karşı cezaevlerinde 118 gündür devam eden açlık grevlerine dikkat çekme amacıyla basın açıklaması yapmak istedi. 

Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde yapılmak istenilen açıklamaya, HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) üye ve yöneticileri katıldı.  Park girişine gelen grup iki farklı noktada polislerce çembere alındı. 

HDP Amed İl Eşbaşkan Vekili İrfan Söner, açıklamanın yapılması için bir süre polislerle görüşme yaptı. Polisler, içinde “tecrit ve açlık grevi” ifadeleri geçtiği için açıklamaya izin vermedi.  

OTURMA EYLEMİ

Bunun üzerine polislerce çembere alınan iki grup, oturma eylemi yaparak tecrit ve açlık grevine dikkat çekti. Polis engelini de alkışlarla protesto eden iki grup, daha sonra dağıldı.