İntikâm Birimleri 15 günlük eylem bilançosunu açıkladı

Şehit Çiyager-Şehit Zeryan İntikâm Birimleri, 15 gün içinde düzenlediği eylemleri açıkladı.

Şehit Çiyager-Şehit Zeryan İntikâm Birimleri, "AKP-MHP faşizminin halkımıza karşı yürüttüğü savaşın ve attığı her bombanın misliyle intikâmını alacağız" dedi.

Şehit Çiyager-Şehit Zeryan İntikâm Birimleri'nin yaptığı yazılı açıklamada şunlar belirtildi:
"Başta Rojava olmak üzere her yerde halkımıza saldıran faşist Türk devleti şunu iyi bilmelidir ki bu vahşi saldırılarının hiçbiri karşılıksız kalmayacaktır. Kürdistan’a her gün bombalar yağdıran hatta yasaklanmış silahları kullanan düşmanı her yerde vurmak boynumuzun borcudur. Kürdistan’a atılan her bombanın karşılığını Türkiye metropollerinde vereceğiz. Kürdistan yanarken bizler de bu yangını izleyecek değiliz. Bizler de faşistlerin şehirlerini, evlerini, işyerlerini, arabalarını ateşe vereceğiz.  

Bu 15 günlük süreç içerisinde, yalan medyasının büyük bir manipülasyonla gizlediği, Türk devletinin üstünü örtmeye çalıştığı eylemlerimiz sonucunda AKP’nin para kasası 1 fabrika, onlarca BİM ve A-101 marketi, 1 ülkü ocağı karargahı, AKP’lilere ait 2 iş yeri ve 1 araç, faşist ve işbirlikçi mahallelerde 2 elektrik trafosu imha edildi.  2 polis noktası, 2 zırhlı polis aracı ve 1 sivil polis aracı darbelendi, gerçekleştirdiğimiz bu eylemlerde onlarca işgalci polis yaralanırken, öldürülen polis sayısı netleştirilemedi."

EYLEMLER

Şehit Çiyager-Şehit Zeryan İntikâm Birimleri, kesintisiz öz savunma eylemleri süreci kapsamında 10-25 Ekim tarihleri arasında düzenlediği eylemleri de şöyle duyurdu:

"21 Ekim gecesi İstanbul’un Bağcılar ilçesine bağlı Demirkapı mahallesinde AKP’li bir yönetici unsura ait iş yeri ateşe verilerek imha edildi.

19 Ekim gece saat 02:00’da İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Atatürk mahallesinde AKP’li bir faşist unsura ait araç ateşe verilerek imha edildi.

Yine 19 Ekim gece saat 04:00’da İzmir’in bayraklı ilçesine bağlı Osman Gazi mahallesinde AKP çalışanına ait bir iş yeri ateşe verildi.

17 Ekim’de akşam saatlerinde birim üyelerimiz Mardin’in Artuklu ilçesinde TC işbirlikçilerinin yaşadığı mahallelerin trafolarını yakarak imha etti.

17 Ekim günü öğlen saatlerinde  Mersin’in Demirtaş mahallesinde bir BİM marketine yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirildi. Bu eylem sonucunda markette ciddi maddi hasar oluştu.

17 Ekim gecesi Mersin’in Demirtaş mahallesinde devriye gezen iki zırhlı polis aracı 4 koldan molotoflarla etkili bir şekilde vuruldu. Her iki zırhlı araç da darbelendi. Eylem esnasında ve sonrasında işgalci polis mahallede rastgele ateş açtı.

16 Ekim’de gece saatlerinde Şehit Çiyager – Şehit Zeryan İntikam Birimleri üyelerimiz Aydın’da Poligon tepesinde konuşlanan çevik kuvvet polislerine yönelik el yapımı bombalarla eylem gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiğimiz eylem sonucunda ölen ve yaralanan polis sayısı netleştirilemedi.

Yine 16 Ekim gece saatlerinde Aydın’ın Tellidede mahallesinde devriye gezen polis aracına karşı havai fişeklerle eylem gerçekleştirildi.

16 Ekim akşam saatlerinde İzmir’in Karabağlar ilçesine bağlı Peker mahallesinde sahibi AKP’li bir faşiste ait olan fabrikanın deposuna sabotaj eylemi gerçekleştirildi. Gerçekleştirdiğimiz eylem sonucunda bu AKP’li faşiste ait fabrikanın deposu tamamen imha edildi, büyük maddi hasar oluştu.

Yine 16 Ekim’de akşam saatlerinde İzmir’in Karabağlar ilçesine bağlı Uzundere mahallesindeki elektrik trafosu üyelerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

16 Ekim akşam saatlerinde üyelerimiz Aydın’ın Efeler ilçesinde Osman Yozgatlı mahallesinde sivil polis araçlarına yönelik el yapımı bombalar ve havai fişeklerle eylem gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiğimiz eylem sonucunda ölü ve yaralı polis var fakat net sayısı bilinmiyor. Sivil polis araçları ise darbelendi.

13 Ekim akşam saatlerinde Birim üyelerimiz Amed’in Sur ilçesi Melikahmet Caddesi'nde bulunan işgalci Türk polis noktasına yönelik, başlattığımız “Kesintisiz öz savunma eylem süreci” kapsamında el yapımı bombalarla etkili bir eylem gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiğimiz eylemde ölü ve yaralı polis sayısı netleştirilemedi. Polis noktasında maddi hasar oluştu.

Şehit Çiyager-Şehit Zeryan İntikâm Birimleri üyelerimiz 12 Ekim Cumartesi günü saat 13:40’ta İstanbul’un Bağcılar ilçesinde faşist ülkü ocaklarının karargâh olarak kullandığını tespit ettiği bir eve yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Eylem sonucunda ülkü ocaklarının karargahı tamamen yanarak imha oldu.

12 Ekim günü İzmir-Aydın otoyolu üzerinde bulunan 75. Yıl Selatin Tünelinde el yapımı bombalarla eylem gerçekleştirildi. Gerçekleştirdiğimiz eylem sonucunda olay yerine çok sayıda işgalci Türk polisi gelirken, İzmir-Aydın otoyolu saatlerce geçişe kapandı.

İntikâm birimi üyelerimiz 10 Ekim tarihinde saat 19:05’te Mardin Nusaybin ilçesine bağlı Barış mahallesindeki Polis lojmanlarına yönelik etkili bir eylem gerçekleştirdi. Ş. Çiyager – Ş. Zeryan İntikam Birimleri üyelerimiz polis lojmanlarını ferdi silahlarla vurdu. Gerçekleştirdiğimiz eylem sonucunda çok sayıda ölü ve yaralı polis var fakat net sayı öğrenilemedi.

Yine 10 Ekim günü akşam saatlerinde birimlerimiz Nusaybin ilçesindeki AKP işgalci rejiminin para kasalarından A-101 market zincirleri hedef aldı, birçok A-101 marketi ateşe verilerek imha edildi."