İntikâm Birimleri: Hamleye katılıyoruz, faşizmi yıkacağız!

KCK'nin hamlesini sahiplenen İntikâm Birimleri, "Öz savunmada öncü olacağız. Faşizme ait her şeyi yakıp yıkacağız" mesajını verdi. Birimler, Kürtleri onurunu korumaya, hamleye katılmaya çağırdı.

İntikâm Birimleri, KCK'nin "Tecride, faşizme, işgallere son; özgürlüğü sağlama zamanı" şiarıyla başlattığı hamleye ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, faşizm yenilgiye uğratılana kadar hamlenin her alanda yürütüleceği vurgulanarak, "İnsanlığın gördüğü en kirli savaşa, soykırıma maruz kalmak, diğer yanıyla buna karşı yine insanlık tarihinin gördüğü en haklı, en anlamlı ve en özgürleştirici savaşlarından birini yürütüyor olmak, içinden geçtiğimiz mücadele gerçekliğinin iki yönünü ifade ediyor" denildi.

'MÜCADELEYİ YARATICI TARZDA VE HER ALANDA SÜRDÜRMELİYİZ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Faşizm en fazla direnen kesimlere saldırıyor. Bu saldırganlık onun gücünden değil, tam tersine Kürdistan devriminin gücünden, direnen ve savaşan halk gerçekliğinden kaynaklanıyor. Bu nedenle savaşın bu kadar kapsamlı, yoğun ve derinleşmiş olmasından sıkıntı duymamamız, zorluklarından şikayet etmememiz, tam tersine Kürdistan devriminin bir Ortadoğu devrimi olarak gelişmesinin nedeni ve sonucu olarak görüp ona göre yaklaşmamız gerekiyor.
Önder Apo’nun, 'savaşan özgürleşir, özgürleşen güzelleşir, güzelleşen sevilir' belirlemesi, Kürdistan’da yaşamanın ve savaşmanın temel felsefesi oluyor. Bu nedenle, büyük bir aşkla bu mücadeleyi yaşamın her alanında yaratıcı tarzda geliştirmemiz ve devrimimizi başarıya ulaştırmamaz, devrimci ve yurtsever olmanın da gereğidir.
Düşman sadece bir alanda değil, Kürdün olduğu her alanda inkâr ve katliam temelinde seferber olmuş durumda. Dolayısıyla düşmanın seferberlik halindeki bu saldırılarına karşı ancak devrimci halk savaşı temelinde bir cevap verilebilir. Devrimci halk savaşı, sadece öncü bir gücün savaşı değil, topyekûn bir halkın mücadelesi ve savaşıdır.
Şehirlerde intikâm eylemlerini geliştirmek, düşmanı şehirlerde darbelemek, bunun imkân ve olanakları kalmadığında da gerilla mücadelesine katılmak, düşmanı yenmenin ve özgürce yaşamanın biricik yoludur.
Yürüyen savaş varlık ve özgürlük savaşıdır. Hem varlığımızı korumak, hem de özgürlüğümüzü sağlamak için hiçbir bedeli ödemekten kaçınmayan büyük bir mücadele kararlılığı ve temposuyla zafere ulaşmak durumundayız."

'FAŞİST DEVLET YENİLGİYE UĞRATILMADAN...'

"Tüm Kürdistan genelini düşündüğümüzde, özgürlük-kölelik bağlamında temel çelişki TC faşist devletidir" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Söz konusu faşist devlet yenilgiye uğratılmadan, Kürdistan’ın hiçbir parçası bırakalım özgür kalmayı, yaşayamaz hale gelecektir. TC faşist devleti, adeta Ortadoğu’nun yeni Dehak’ı gibidir. Kürtler nasıl ki bölge halklarıyla birlik kurup köleci Asur devletini yenilgiye uğrattıysa, bugün de Ortadoğu’nun demokratik, ahlaki ve politik güçlerini birleştirerek Türk devletinin misyon edindiği Dehak zulmünü yenilgiye uğratacaktır. Yani tarihi mirasına sahip çıkarak yeniden Kawalaşacaktır" diye kaydedildi.

'ÖZ SAVUNMAYA ÖNCÜLÜK EDECEĞİZ'

"Önderliğe yönelik uluslararası komplo, Kürtlerin bu misyonuna yönelik bir komplodur" denilen açıklamada, şunlar da kaydedildi:
"Türk devleti de bu komplonun bölgedeki öncüsüdür. Bugün Türk devleti kendi varlığını Kürtlerin yokluğu üzerinden geliştirmeye çalışmaktadır. Zaten yürüttükleri Kürt karşıtı savaşın adını 'beka savaşı' koymakla da bunu ikrar etmişlerdir. Kurdukları mahkemeler adeta İstiklal Mahkemelerine dönüşerek katliam ve sindirme aracı haline getirilmiştir. Diyanetleri, hutbelerde kılıç sallayarak, 'ya Türk İslamcılığını kabul edersin ya da ölürsün' mesajı vermiştir. Demokrasi mücadelesinin en temel gücü olan kadınlara yönelik her gün saldırı, tutuklama ve tecavüz politikaları sistematik olarak uygulanıyor.
Bu temelde Kürt Özgürlük Mücadelesinin başlatmış olduğu 'Faşizme Son, Demokrasiyi Kurma, Adaleti Sağlama Zamanı' hamlesi faşizm yenilgiye uğratılıncaya dek her alanda yürütülmelidir. Biz İntikâm Birimleri öz savunmada öncülük edip, halkımızın fedaisi olacağiz. İntikâm alırcasına, hem yurtseverlik bilinci ve iradesiyle, hem de halkımızın  özgürlüğü için her sokak ve meydanı faşizme dar edip, düşmana ait ne varsa yakıp yıkacağız. Faşist Türk devletinin halkımız üzerindeki zulmü, kendisine misliyle cevap verilerek ortadan kaldıracağız.

'HER KÜRT ONURU İÇİN HAMLEYE KATILMALI'

Artık sözün bittiği yerdeyiz. Hiç kimse 'bu benim işim-görevim değil' dememelidir. Her Kürt, onuru ve özgürlüğü için bulunduğu yerden hamleye dahil olmalıdır. Hamleye katılım, aynı zamanda bir samimiyet ölçüsüdür. Söylenen sözlerin yaşamda karşılığı varsa anlamlıdır, yoksa kandırmacadan öte bir anlam ifade etmeyecektir.
Bu temelde Kürdistan’ın fedai ve onurlu gençleri ve kadınları başta olmak üzere tüm halkımıza çağrımızdır. TC faşizmine dur demek için; Kürdün mezarına dahi tahammül edemeyen, özgür düşünen Kürdü zindana atmak için binbir gerekçe bulan, Kürt kadınını tecavüz nesnesi olarak gören, bunu yapanları kollayan, gençlerini fuhuş ve uyuşturucu bataklığına saplamak için özel savaş politikaları geliştiren, özgür yaşamın mimarı Önder Apo üzerindeki tecridi derinleştirerek halkından koparmak isteyen bu barbar, faşist, kan emici, tecavüzcü, çağımızın Dehak’ı Türk devletine karşı bulundukları her alanda eyleme, direnişe ve onurlarını korumaya çağırıyoruz. Çiyager yoldaşın dediği gibi, her ne olursa olsun sonu muhteşem olacaktır!"