İntikam birimlerinden Kürt halkına çağrı

İntikam Birimleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaşamına dair iddialara ilişkin yaptığı açıklamada, “her Kürt bireyi ve intikam birimini tarihi görevini yerine getirmeye” çağırdı.

Şehit Sakine Cansız/Şehit Savaş Amed/Şehit Baran Dersim İntikam Birimleri yaptığı yazılığı açıklamada, “Son günlerde bazı basın-yayın kuruluşlarınca servis edilen Önder Apo’nun sağlık koşullarına ilişkili haberleri yakından izliyoruz. Söz konusu haberlerin doğruluğu hakkında henüz bir bilgi sahibi olmamakla birlikte, Türk çete devletinin bu yönlü bir çabasının olduğunu da biliyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Önder Apo’nun 27 Nisan 2020 tarihinde ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinden sonra hiçbir görüşme gerçekleşmemesi faşist çete devletinin Önderliğimize olan yaklaşımını bir kez daha gözler önüne sermiş, nasıl bir barbarlık kültürüne sahip olduğunu tekrardan kanıtlamıştır.

Gerek Kürt halkının gerek uluslararası demokratik çevrelerin Önder Apo’nun sağlık ve yaşam koşullarına yönelik kaygıları gün be gün artmış, kaygı duyulan durumun açığa çıkması için yapılan tüm girişimler ve görüşme başvuruları hukuka aykırı gerekçelerle reddedilmiştir.

Faşist devletin faşist iktidar kliği Kürdistan gerillası karşısında askeri başarı elde edemeyişini en son Garê’de ağır bir yenilgi alarak bütün dünyanın gözü önünde askeri itibarının yerle yeksan oluşunun intikamını almak isteyebileceği, bu çete devletini bilen, tanıyan herkesin ve her kurumun öngörebileceği bir hakikattir. 15 Şubat’ın yıldönümünde ağır hava ve istihbarat gücüyle müjdelemek istedikleri sonucu alamayınca, bu kez Kürtler için özgür yaşamın sembolü olarak görülen Newroz’un arifesinde böylesi bir alçaklığa başvurabileceği de ihtimal dahilindedir. Bütün baskı, tutuklama ve yıldırma çabalarına rağmen, onurlu Kürt halkının Türk çete devletine boyun eğmeyişi de bu direnişçi halkı yaratan, ona mücadele azmini veren Önder Apo’ya yönelik her türlü pervasızlığın diğer bir nedeni olmaktadır. Akıllarınca 2571 yıllık Newroz geleneğini Kürtlere zehir etmek istemektedirler.

İktidarını sürdürmek isteyen çete devletinin artık ne kaçacak ne de sığınacak bir yeri yoktur. Önder Apo için bedenlerini ateşe veren, fedai eylemleriyle Kürdistan ve Türkiye metropollerini ateşe veren yüzlerce kahraman Kürt evladını hatırlatırız.

‘ÖNDER APO DEMEK, ÖZGÜRLÜĞE YÜRÜYÜŞTÜR’

Önder Apo demek Kürtler için kölelikten kurtuluş, özgürlüğe yürüyüştür. Önder Apo demek, Kürt olduğunu söylemekten korkan bir halkın özgürlüğü için direnen bir halk gerçekliğine ulaşması demektir.

Önder Apo’yu sadece bir birey olarak görenler, kendi köhnemiş duygularından hareket etmektedirler. Bu nedenle Önder Apo’ya yönelik her suç, halkımız ve biz intikam birimleri nezdinde kendini ateş topu yapıp düşmanı yakma gerekçesidir.

Önder Apo’yu Prometheus gibi İmralı kayalıklarına bağlayıp kartallara lime lime ettirerek öç almak isteyen egemenler, O’nun nasıl kartal olup da yüksekten uçtuğunu gördükçe çıldırmaktadırlar.

Çıldırmakta da haklılar. Önder Apo, Türk çete devleti ve onun yardakçılarına asla boyun eğmeyen sonuna kadar direnen özgürlüğünden bir adım bile olsa geri adım atmayan bir halk gerçekliği yarattı.

Bu halkın kahraman gençleri ve kadınları var faşist Türk devleti, işte bu halkı yaratan Önderliğimizden intikam almak istemektedir.

‘BU ÖFKEYİ HİÇBİR GÜÇ DURDURAMAYACAKTIR’

Önder Apo’nun sağlığı sağlığımız, özgürlüğü özgürlüğümüzdür. Bu nedenle faşist Türk devleti aklını başına almalı, bırakalım söz konusu haberlerin gerçek oluşunu, böylesi bir durumun duyumunun bile Kürt halkın da nasıl bir öfkeye yol açabileceğini iyi düşünmelidir. Kürtleri ve Önderliğini alıştıra alıştıra ölüme razı etmeye çalışan çete aklı, olası bir suç işlemesi durumunda, valisinden kaymakamına, hakiminden savcısına, polisinden iktidar partilerinde yer alan her yöneticisine kadar, faşizmin emir kulu olan her birey, yurtsever halkımızın ve intikam birimlerimizin hedefi haline gelecektir. Söz konusu Önder Apo’nun sağlık ve yaşam koşulları olunca, bu öfkeyi hiçbir güç durduramayacaktır.

‘BEDELİ NE OLURSA OLSUN…’

Bedeli ne olursa olsun, devleti anımsatan her şey intikam birimlerimizin hedefi olacaktır. Bu nedenle Türk çete devletini uyarıyoruz; böylesi bir gaflete düşmeden, bir an önce Önder Apo’nun sağlığına ve yaşamına dair avukatları ve ailesi aracılığıyla Kürt halkına açıklama yapılmalıdır. Görüşme sağlatılıp açıklama yapılmaması halinde, basında çıkan haberler üzerinden hareket edileceğinden hiç kuşku duyulmasın. Yurtsever ve onurlu halkımız; Faşist devletin Önderliğimize yönelik olası bir suç işlemesi durumunda faşizme ait bütün yapılar, kurumlar, bireyler ya Kürdistan’dan yok olup gidecekler yiğit Kürdistan gençliğinin yanı sıra, kahraman gerilla ordusunun da böylesi bir durum karşısında nasıl bir fedailik yapabileceği halkımızın malumudur.

Bu nedenle şimdiden her onurlu Kürt bireyi ve intikam birimlerimiz hedefini belirlemeli ve olası bir durum karşısında hiç tereddütsüz tarihi, ahlaki ve onurlu görevini yerine getirmelidir.”