İran askerleri kolberlere yönelik saldırıları tırmandırdı

İran devrim muhafızları Doğu Kürdistan’ın Kirmaşan bölgesinde kolberlere saldırdı, iki kolber yaralandı.

Kolbernews sitesinde yayınlanan habere göre İran devlet güçleri Kirmaşan’a bağlı Newsud sınırları içerisinde bir grup kolbere saldırdı.

Saldırıda Beşir Ehmedzade ve Besir Ehmedzade isimli iki kardeşin ağır yaralandığı belirtildi. Yaralıların Pawe hastanesine kaldırıldığı bildirildi.

Kolbernews’te 13 Haziran günü de yayınlanan bir habere göre Bane’ye bağlı sınır bölgesi Hengejal’da Mesud Xizirnejad isimli bir kolber asker saldırısında ağır yarlandı.

12 Haziran gecesi yine Newsud’da bir grup kolber İran askerlerinin saldırısına maruz kalmış, Selas Bwecani isimli kolber ağır yaralanmıştı.

12 Haziran tarihli bir başka haberde Newsud’da Hemid Weysi isimli bir kolberin kayalıklardan düşerek hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

11 Haziran’da Hengelaj’da bir grup kolber askerler tarafından tarandı, Kerim Pur isimli kolber ağır yaralandı.

Son haftalarda kolberlere yönelik saldırılar tırmandı. Kolberler sistematik ve keyfi bir şekilde İran ve Türk devletlerinin saldırılarına maruz kalıyor. Her iki devlet tam bir cezasızlık içerisinde sınır hattında yargısız infazlar gerçekleştiriyor.

Kolberler bu saldırıların yanısıra zorlu hava koşulları ve tehlikeli coğrafik koşullar nedeniyle de hayatları pahasına, geçimlerini sağlamaya çalışıyor.