İran, BAE'yi doğrudan tehdit etti!

İran, bir Amerikan saldırısı halinde Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuracağına dair doğrudan bir tehdit mesajı ilettiği iddia edildi.

Geçen Cuma günü İran askeri nükleer programının mimarı fizikçi Muhsen Fahrizade'nin öldürülmesinden bu yana alarm halinde.

Middle East Eye sitesine göre, Tahran yönetimi Abu Dabi veliaht prensi Muhammed Bin Zayid ile geçen hafta sonu "doğrudan" temasa geçerek, Amerikan saldırısı halinde Birleşik Arap Emirlikleri'ni hedef alacakları tehdidinde bulundu.

İran'ın olası bir Amerikan saldırısından endişe ettiği belirtiliyor. Özellikle Donald Trump'ın 20 Ocak'ta görev süresi dolmadan İran'ı vurabileceği endişesi var.

Middle East Eye sitesine konuşan bir kaynak, " Muhammed Bin Zayid, İran'dan doğrudan tehdit aldı. Arabulucular vasıtasıyla iletilmedi" dedi.

İran sınırına 70 kilometre mesafede bulunan BAE, Trump'ın yakın ittifakı olarak dikkat çekerken, bir süre önce İsrail ile de ilişkilerinin normalleştirme anlaşması yapmıştı. BAE, güvenlik alanı dahil olmak üzere bir çok sektörde İsrail ile geniş bir işbirliği içerisine girdi.

BAE'li kaynağa göre, Abu Dabi'nin İranlı fizikçiye saldırıyı mahkum ettiği Pazar akşamından bir kaç saat önce Muhammed bin Zayid ile İran arasında temas kuruldu.