İş ve Aş Buluşmaları'nın ilk ayağı tamamlandı

HDP'nin Amed'de başlattığı İş ve Aş Buluşmaları'nın ilk ayağı tamamlandı.

HDP’nin, startını Amed'den verdiği İş ve Aş Buluşmaları yoğun ilgi ile karşılandı. HDP Ekonomi Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, Ekoloji Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez ile milletvekilleri Erol Katırcıoğlu, Necdet İpekyüz ve Semra Güzel'in yer aldığı heyet, iki gün boyunca Amed'de çiftçilerden işsizlere, sendikalardan kadınlara pek çok kesimle bir araya geldi.
Buluşmaların ilk durağı olan Amed'de KESK, DİSK, TTB, SES, SMMMO, KOBİ Derneği, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, ve Sanayi ve Ticaret Odası üye ve yöneticileri ile görüşmeler gerçekleştirildi. Tüm görüşmelerde ana gündem, yaşanan ağır ekonomik kriz, artan işsizlik, yoksulluk ve esnafın büyüyen sorunları oldu.

KADIN EMEKÇİLERDEN ESNAFA, ÇİFTÇİYE KADAR ZİYARET

Heyet ayrıca atölye ve fabrika ziyaretlerinde kadın emekçilerle, Bağlar ve Sur’da esnafla, köy ziyaretlerinde çiftçilerle ve geniş katılımlı olarak organize edilen bir başka toplantıda işsizler, KHK ile ihraç edilenler ve ataması yapılmayan kesimlerle buluştu. Tüm kesimlerin ekonomik krizden nasıl etkilendiklerine ilişkin değerlendirmelerini ve HDP’den beklentilerini not eden heyet, buluşmalara hız kesmeden devam edecek.