İşgal saldırılarına karşı gerilla direnişi sürüyor

İşgalci Türk ordusu, Werxelê Direniş Alanı’nı yoğun şekilde zehirli gazlar ve patlayıcılar ile bombaladığını belirten HPG, saldırıların ardından ilerlemek isteyen işgalcilerin direnişçilerin müdahalesi sonucu geri çekilmek zorunda kaldığını kaydetti.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Avaşîn bölgesindeki Werxelê Direniş Alanı’nda;

31 Ağustos günü 09:00 – 21:00 saatleri arasında işgalci TC ordusu, Werxelê Direniş Alanı’nı yoğun şekilde zehirli gazlar ve 6 kez patlayıcılar ile bombalamıştır. Gerçekleştirilen saldırıların ardından Direniş Alanı’na doğru ilerlemek isteyen işgalciler, direnişçilerimizin müdahalesi sonucu geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

1 Eylül günü 08:30’dan itibaren Werxelê Direniş Alanı zehirli gazlar ile bombalanmaktadır.

Direniş Alanları üzerinde yoğun Drone ve keşif uçağı hareketliliği devam etmektedir.

31 Ağustos günü saat 15:55’te Akrê ilçesinin Dînartê nahiyesine bağlı Şiyê köyü savaş uçakları ile bombalanmıştır.

31 Ağustos günü 23:40 – 01:00 saatleri arasında Metina bölgesine bağlı Qaşûra hattında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı gün Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Bênavê, Dêşîşê ve Seraro köylerinin çevresi ile Kela Qûmriyê, Girê Mozelan alanları saldırı helikopterleri ve savaş uçakları ile bombalanmıştır.

31 Ağustos günü 00:00 – 01:30 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Girê Sor, Girê Spî, Girê Silêman, Mervanos, Tabûra Ereba alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı saatlerde Werxelê Direniş Alanı saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

31 Ağustos günü 00:00 – 01:00 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Girê Şehîd Sîmko ve Tîpa T alanları ile 1 Eylül günü 07:00 – 07:30 saatleri arasında Saca alanı saldırı helikopterleri ve savaş uçakları ile bombalanmıştır.”