İşgalci Türk devleti kimyasal silahlarla saldırıyor

İşgalci Türk devleti Medya Savunma Alanları’na kimyasal silahlarla saldırmaya devam ediyor. İşgalciler savaş tünellerini 28 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla, 26 kez uçaklar ve helikopterlerle bombaladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Güçlerimizin büyük bir kararlılıkla yürüttüğü direniş ve eylemsellikler devam etmektedir. Güçlerimizce gerçekleştirilen eylemlerde 4 işgalci cezalandırılmıştır. Savaş tünelleri 28 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanırken, 26 kez uçaklar ve helikopterlerle bombalanmış ve dron hareketliliği gözlenmiştir.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

METÎNABÖLGESİNDE;

9 Haziran’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler hedeflenerek vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

9 Haziran saat 14:30’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla hedeflenerek darbelenmiştir.

9 Haziran saat 15:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler vurularak darbelenmiştir.

Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalcilerin kendi aralarında Türkçe’nin yanı sıra Kürtçe ve Arapça konuştukları güçlerimizce netleştirilmiştir.

ZAP BÖLGESİNDE;

8 Haziran saat 08:50’de Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

9 Haziran saat 14:40’ta Karker Direniş Alanı’na konumlanmak isteyen işgalciler YJA Star güçlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

9 Haziran saat 17:00’da Karker Direniş Alanı’na konumlanmak isteyen işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

10 Haziran saat 05:00’da Karker Direniş Alanı’ndaki Şehîd Hewrê savaş tünellerini patlayıcılarla bombalamak isteyen işgalciler ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemden sonra işgalciler dağılarak savaş tünellerine yönelik saldırıyı durdurmak zorunda kalmıştır.

İŞGAL SALDIRILARI SÜRÜYOR

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

9 Haziran saat 13:00’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri 3 kez, Karker Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri 2 kez patlayıcılarla bombalanmıştır.

9 Haziran saat 11:00’dan 18:00’a kadar Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki Şehîd Hewrê savaş tünelleri 16 kez patlayıcılarla bombalanmıştır.

9 Haziran saat 15:20’den 18:00’a kadar Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri 7 kez kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

8 Haziran’dan 10 Haziran’a kadar Metîna bölgesindeki Girê Ortê alanı TC’nin Başûrê Kurdistan’daki Kanî Masî üssünden atılan obüslerle bombalanmıştır.

9 Haziran’da Girê Amediye, Werxelê ve Çemço alanları sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

9 Haziran’da Girê FM, Girê Cûdî, Şikefta Birîndara ve Karker Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlenmiştir.

9 Haziran’da Werxelê, Çemço, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediye alanları 10 kez uçaklarla bombalanmıştır.

9 Haziran’da Kurojahro, Şehîd Şahîn, Karker, Werxelê ve Girê Cûdî alanları 16 kez helikopterlerle bombalanmıştır.”