HPG: İşgalciler Avaşîn’de ağaçları kesiyor

Halka ait köyler ve Medya Savunma Alanları’nın helikopter ve uçaklar ile bombalandığını belirten HPG, işgalcilerin Avaşin’de ağaçları kestiğini de kaydetti.

 HPG Basın İrtibat Merkezi, “Başûrê Kurdistan halkımıza ait köyler ve Medya Savunma Alanları saldırı helikopterleri ve uçaklar ile bombalanmıştır. Aynı zamanda işgalciler Avaşîn bölgesinde ağaçları kesmektedir” dedi.

Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntılarına ilişkin şunları belirtti:

13 Haziran günü saat 10:00’da Duhok ilçesine bağlı Çemankê nahiyesine bağlı Bêbadê köyü savaş uçakları ile bombalanmıştır.

16 Haziran günü saat 10:16’da Garê bölgesine bağlı Kafya alanı savaş uçakları ile 2 kez bombalanmıştır.

16 Haziran günü saat 20:00’da Avaşîn bölgesinde bulunan Dirê köyü savaş uçakları ile bombalanmıştır.

16 Haziran günü 22:30 – 00:30 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê alanındaki savaş tünelleri saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır. Aynı zamanda alan üzerinde işgalcilere ait dronların hareketliliği yaşanmıştır. Güçlerimizin müdahalesi sonrasında dronlar alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

17 ve 18 Haziran günlerinde Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê alanında bulunan savaş tünelleri işgalciler tarafından ağır silahlarla bombalanmıştır.

17 Haziran günü 22:00 – 03:00 saatleri arasında Mamreşo, Mervanos ve Tabura Ereban alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

17 Haziran günü saat 18:10’da Zap bölgesine bağlı Gundê Fila alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

17 Haziran günü 20:45 – 00:00 saatleri arasında Metina bölgesine bağlı Zendura Tepesi, Kêste ve Hirorê köylerine ait araziler saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

İşgalci Türk ordusu tarafından Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê, Kîlîse ve Tabura Ereban alanlarındaki ağaçlar kesilmektedir.”