İşte ölümü gizlenen iki rütbeli askerin künyeleri

Gerilla TV, mayıs ayı sonunda gerillanın denetimindeki bir alanda 11 askerin cezalandırıldığı eylemde ele geçirilen askeri malzemelerin görüntülerini yayınladı. Türk devletinin ölümünü gizlediği iki rütbelinin künyeleri de var.

Gerilla TV 29 Mayıs günü saat 17.30’da 30’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Zemanî savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalcilerin gerilla tarafından vurulduktan sonra ele geçirilen askeri malzemelerin görüntülerini yayınladı.

Görüntülerde sırt çantalar, bir silah, şarjörler, bıçaklar, bir el feneri, bir tespih ve dürbünler ile iki rütbeli askere ilişkin künyeler yer alıyor.  Astsubay kıdemli çavuş Yunus Eylik ve uzman çavuş Ali Taşkın’a (Siirt Komando Tugayı) ait künyeler ve eşyalar göze çarpıyor.

Askeri malzemelerin başında duran bir gerilla, iki tim halinde eylem gerçekleştirdiklerini anlatıyor. 11 işgalcinin öldürüldüğünü ve 9’unun cenazesinin üzerine gidildiğini söyleyen gerilla, ele geçirilen silahın da Yunus Eylük’e ait olduğu bilgisini veriyor. Gerilla, silahın seri numarasını gösterirken, Ali Taşkın’a ait künyeyi de aynı şekilde kameraya gösteriyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi daha önce bu eyleme ilişkin şu bilgileri vermişti:

“Eylemde 11 işgalci cezalandırılmış ve 2 işgalci ise yaralanmıştır. Güçlerimiz eylem sırasında 9 işgalcinin cenazesinin üzerine giderek; astsubay kıdemli çavuş Yunus Eylik, uzman çavuş Ali Taşkın (Siirt Komando Tugayı), uzman çavuş Mevlüt Çetin ve uzman çavuş Ahmet Akpınar’ın cezalandırdığı netleştirmiştir.

Bu işgalcilerin üzerindeki 1 MPT-66 silahı ve 2 şarjörü, 1 adet BKC silahı zinciri ve 470 mermisi, 2 paket tabanca mermisi, 1 adet tabanca şarjörü, 1 adet B-7 roketi, 10 metre fitil, fünye, 1 adet mayın patlatma cihazı, 3 adet askeri çanta, 1 adet termal kamera, 1 adet gece dürbünü, 1 adet gündüz dürbünü, 4 adet bombaatar mermisi, 1 adet kasatura, 1 adet cep telefonu, 1 adet kafa kamerası, 1 adet pusula, 1 adet portatif güneş paneli ile çok sayıda yaşam ve sağlık malzemesine el konulmuştur.”