'Önderliğin özgürleşmesi için görevlerimizi yerine getireceğiz'

Türk devletinin saldırılarına karşı gerillanın Kürdistan'ı savunmaya devam edeceğini söyleyen HPG gerillası Simko Serhildan, "Tecridin kırılması ve Önderliğin özgürleşmesi için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz" dedi.

Rojhilatlı olan HPG gerillası Simko Serhildan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a 9 Ekim komplosunu ve KCK'nin başlattığı "Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı" hamlesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin yıllardır devam ettiğini vurgulayan gerilla Serhildan, tecridin kırılması için KCK'nin başlattığı hamleyi sahip çıkılması ve etkili ayaklanmaların olması gerektiğini söyledi.

Türk devletinin Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkının bütün değerlerine saldırdığını sözlerine ekleyen Simko Serhildan, "Bu saldırılara karşı Kürdistan'ın her alanında tek ses ve tek yürek olunmalı. Ya da örgütlü bir ayaklanma gerçekleşmeli. Önderliğe yönelik tecrit 21 yıldır devam ediyor. Önderlik demokrasi, özgürlük ve sosyalizmin öncüsüdür. Özgürlükçü herkes bu gerçeği görüyor ve önderliği liderleri olarak kabul ediyorlar. Bu yüzden Türk devletinin faşizmine karşı bir ayaklanma olmalı. Kürdistan'daki direniş faşizmin yıkılmasında büyük bir rol oynayacaktır" diye konuştu.

KÜRDİSTAN'IN HER PARÇASINDA BÜYÜK BİR DİRENİŞ VAR

Başta, Rojava, Heftanin ve Medya Savunma Alanları olmak üzere Kürdistan'ın her parçasında büyük bir savaş ve direnişin olduğunu belirten Simko Serhildan, devamla şunları belirtti: "Yaşanan savaş sadece PKK ile alakalı değil, PKK şahsında tüm Kürt halkının kazanımları hedef alınıyor. Büyük planlar yapılıyor. Bu yüzden KCK'nin başlattığı, "Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı" hamlesine sahip çıkılmalı.

Kürdistan gerillalarının işgalcilere karşı direniş ve savunma görevlerini nasıl yerine getirdikleri göz önündedir. Gerilla her zamanki gibi önderliğin fikirleri doğrultusunda Kürdistan'ı savunmaya, direnişi geliştirmeye ve hamleyi başarıya ulaştırmaya hazır. Heftanin'de de onurlu bir savaş yürütülüyor. Boş hayallere kapılan Türk devleti amacına ulaşamayacaktır."

SOYKIRIM SALDIRILARI 9 EKİM KOMPLOSUNUN DEVAMIDIR

Kürt ulusal birliğinin önemine dikkat çeken gerilla Simko konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Bugün her Kürt ailesinde bir şehit var. Hangi parti ve hareket olması sorun değil çünkü şehitler Kürdistan'ın özgürleşmesi için kanlarını döktüler. Bu Kürt halkına bir araya getiren bir değerdir. İşgalci Türk devleti Kürt halkına karşı soykırımı dayatıyor. Yıllardır geniş çaplı saldırılarda bulunuyor, katlediyor, doğayı yakıyor.

Kürdistan'daki bu saldırılar 9 Ekim komplosunun devamıdır. HPG gerillaları olarak tecridin kırılması ve önderliğin özgürleşmesi için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz, "Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı" hamlesini başarıya ulaştırmak için mücadelemizi daha da yükselteceğiz."