Öztürk: Çözüm İmralı’dır

DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, Türkiye ve Ortadoğu’da yaşanan sorunlar konusunda AKP’ye "Putin ile Trump ile çözüm olmaz, çözüm İmralı’dır" diye seslenip, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı işaret etti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile Siirt Milletvekili Sıddık Taş’tan oluşan heyet, Siirt'in Kurtalan, Baykan ilçeleri ve Veysel Karani Beldesi'nde düzenlenen toplantılarda halkla bir araya geldi.

Baykan ilçesindeki toplantı HDP İlçe Örgütü binasında gerçekleşti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hedef aldığı Türk Tabipler Birliği (TTB) ile dayanışmak için yakasına siyah kurdele takan DBP Eş Başkanı Saliha Aydeniz, burada yaptığı konuşmasında varlığını yok sayma üzerine kuran iktidarın salgını dahi kendisine bir fırsat olarak gördüğünü ifade etti.

Toplantının ardından esnaf ziyareti gerçekleştiren heyet, daha sonra görevi gasp edilen ve hakkında yürütülen soruşturma kapsamında ev hapsi uygulanan Baykan Belediye Eşbaşkanı Ramazan Sarsılmaz’ı ziyaret etti.

Ziyaretten durduğu memnuniyeti dile sevincini Sarsılmaz, "Mutlaka biz kazanacağız" mesajı verdi.

Heyet, daha sonra Veysel Karani Beldesi’ne geçip, burada düzenlen toplantıda yine halkla bir araya geldi. Burada konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DTK'nin kapısının mühürlenmesini hatırlatarak, mücadelelerini sürdürdüklerini dile getirdi. DTK'nin yargı talimatı ile illegal hale getirilmeye çalışıldığını ifade eden Öztürk, "Daha dün İmralı Heyeti’nde Hatip Dicle yer alıyordu. O zaman tehlike olmayan DTK, bugün mü tehlike oldu?" diye sordu.

DTK'nin halklar açısından bir alternatif olduğunu vurgulayan Öztürk, "Öyle bir kongre inşa etmeliyiz ki mücadelenin daha yükseltilmesi ve demokrasinin gelmesini için çaba göstereceğiz" dedi.

Siyasal iktidarın kutuplaştırıcı dilini eleştiren Öztürk, iktidarın kendi hegemonyasını toplum üzerinde kurmaya çalıştığını vurgulayarak, "Eğer bu hegemonik sistem devam ederse halklar arasında düşmanlıklar yükselecektir. Kürt Kürtlüğünü; Arap Araplığını; Acem de Acemliğini özgürce, demokratik bir şekilde yaşamalıdır, yaşattırmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit dikkat çeken Öztürk, "Tecrit tüm Türkiye halklarına da uygulanmaktadır. Eğer demokrasi istiyorsak bugün o gündür. Eğer barış istiyorsak taşın altında elimizi koyma vaktidir. Önce kendi üzerimizdeki tecridi sonlandırmalıyız. Putin ile Trump ile çözüm olmaz çözüm İmralı’dır" dedi.

Toplantının ardından heyet Kurtalan ilçesine geçti. HDP binasında düzenlenen halk toplantısında DBP Eş Genel Başkanı Aydeniz kısa bir konuşma yaptı. Aydeniz'in konuşmasının ardından halk toplantısı basına kapalı devam etti. Toplantısının ardından esnaf ziyaretinde bulunulan heyetin Siirt programı sona erdi.