ÖHD'den Güven'in rehin alınmasına tepki

ÖHD, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in rehin alınmasına tepki göstererek, "Kürt halkı ve kadınlarının yanında olacağız" dedi.

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Genel Merkezi, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven'in rehin alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, yargılandığı davada Leyla Güven’in avukatlarına savunma hakkı tanınmadığına işaret edilerek, verilen kararların hukuki olmasından ziyade, temel hak ve özgürlükler için bir tehdit ve cezalandırma aracına dönüştüğü vurgulandı.
'DEVLET ELİYLE KRİMİNALİZE EDİLİYOR'
DTK'nin, bugüne dek Kürt meselesinde barışçıl ve demokratik çözüm arayışlarının çatısı olduğunun vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
"DTK, devlet yetkilileri, sivil toplum kuruluşları ile bireylerin bu meseleye dair çözüm önerilerinin tartışıldığı bir zemin olmuştur. Ancak gelinen noktada tüm çalışmalarını aleni şekilde yürüten bir kurum devlet eliyle kriminalize edilmeye çalışılmaktadır. Daha da vahimi yargı makamları da bu çabaya ortak edilmektedir. Ancak tüm bu baskılara rağmen DTK çalışmalarına devam etmiştir.
Özgürlükçü Hukukçular, olarak siyasi soykırım operasyonlarına karşı Kürt kadınlarının ve Kürt halkının özgürlük mücadelesinde her zaman yanlarında durmaya devam edeceğimizi deklare ediyoruz."