'Önderlik partiye katılmamı sağlayan en büyük etkendir'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın halklara sunduğu felsefenin eşitlik ve demokrasi üzerine kurulu olduğunu söyleyen HPG gerillası Hîwa Sine, "Partiye katılmamı sağlayan en büyük etken önderlik oldu" dedi.

HPG gerillası Hîwa Sine, Özgürlük Devrimi'nin ilk devrimler gibi olmadığını belirterek, özgürlüğe giden tek yolun özgürlük saflarına katılmak olduğunu vurguladı. Eşitlik arayışını, eşitliğin yolunu nasıl bulduğunu anlatan Hîwa Sine, bu yolu kendisine esas aldığını belirterek, "Düşman sürekli Kürt gençlerine karşı bir saldırı halinde. Gençleri idam ediyor, madde kullanımına teşvik ediyor. Ben de bu saldırılara cevap olmak için bir arayış içerisine girdim. Sonra Kürdistan'ın 4 parçası için her türlü zulme karşı duran, karşılık veren ve savaşan bir örgütün adını duydum. Ve böylelikle PKK'yi tanıdım" diye konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplo sürecini ve o dönemde yaşadığı umutsuzluğu anlatan Sine, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Önderlik tutuklandığında böyle bir düşünce aklımıza geldi, yani önderlik tutuklandı, devrim sona erdi zannettik. Ama zamanla önderliğin kurduğu devrimin önceki devrimler gibi olmadığını anladık. Önderliğin yarattığı devrime, Kürdistan'ın her yerinden toplumsal katılım sağlandı. Düşmanın ortadan kaldırmaya çalıştığı bu devrimin güçlü bir ideolojisi var. Böylesine güçlü bir ideoloji bizim için bir neşe ve umut kaynağıydı. Bu sayede devrimle ilgili inançlarımız arttı ve bu devrimi kendim için bir çözüm olarak gördüm.

Örgüte katılmak için çok uğraştım, bu yüzden güvenebileceğim ve beni arkadaşlara ulaştırabilecek birini arıyordum. Kobanê savaşı sırasında geldim ama yanlış yöne gittiğimiz için bizi Rojhilat'a gönderdiler. Partiye katılmamı sağlayan en büyük etken önderlik oldu. Önderliğin bize sunduğu felsefe eşitlik ve demokrasi üzerine kurulu."