Özerk Şengal Meclisi: İradesizleştirilmeyi kabul etmeyeceğiz

Demokratik Özerk Şengal Meclisi gerçekleştirdiği olağanüstü toplantı sonrası tüm Êzidi toplumunu yarın Irak’ın planları karşısında Şengal, Sinûn, Xanesorê Asayiş merkezleri önünde toplanmaya çağırdı.

Demokratik Özerk Şengal Meclisi bölgedeki son gelişmeleri değerlendirmek üzere olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası meclis adına Demokratik Özerk Şengal Meclisi Eş Başkan Yardımcısı Heso İbrahim bir açıklama yaptı.

İradeleri dışında alınan hiçbir kararı kabul etmediklerini ifade eden Heso şunları kaydetti: “Irak bizlere borçludur. Biz onlardan herhangi bir talepte bulunmuyoruz. Ancak onların gelip bizlerle tartışması gerekir. Geçen 6 yıllık süre zarfında buraya çok emek verdi. Bugün bizi iradesesizleştirmek istiyorlar. Şengal halkı olarak sonuna kadar direnme noktasında kararlıyız. Irak bizi tanımak istiyorsa gelip bizimle görüşür. Aksi durumda savunma güçlerimize özelikle Êzidixan Asayişine yapılacak bir saldırı da sonuna kadar savaşacağımızın bilinmesi gerekir. Biz savaştan yana değiliz. Her zaman sorunların diyalog ile çözülmesini istiyoruz. Fakat bize savaş dayatılırsa biz de tüm gücümüz ile direniriz”.

Heso, son olarak tüm Êzidi toplumunun yarın saat 09.00’da Şengal, Xanesor, Sinûnê Asayişleri önünde toplanmaları için çağrıda bulundu.