Özerk Yönetim SİHA saldırısını kınadı

Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin SİHA ile gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı. Özerk Yönetim, "şehitlerimizin izinde mücadelemize devam etme sözünü veriyoruz” dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi Özerk Yönetimi,  işgalci Türk devletinin SİHA ile Qamişlo kentinde 3 kişinin şehit düştüğü araca yönelik saldırıyı kınadı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“İşgalci Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi’nin istikrarını baltalamak ve soykırımı devam ettirmek amacıyla 09.11.2021 tarihinde silahlı insansız hava aracıyla Qamişlo’ya bağlı Hilêliye Mahallesi’nde bir aracı hedef alarak aralarında yurtseverliğiyle tanınan Yusuf Gulo’nun da yer aldığı aynı aileden 3 yurttaş şehit düştü.

Türk devletinin saldırısı, Uluslararası Koalisyon, Rusya ve dünya nezdinde gerçekleşti. Görev ve sorumlulukları dâhilinde bu saldırılara engel olunmalı. Türk devletinin attığı adım tehlikelidir. Buna karşı net bir tavır sergilenmeli.

Halkımızın iradesi ve direnişini yok etmeye çalışan Türk devletinin saldırı ve suçlarını şiddetle kınıyor, 3 şehidin ailesine başsağlığı diliyor, onurlu bir yaşam için canını feda eden şehitlerimizin izinde mücadelemize devam etme sözünü veriyoruz.”