'Özgürlük zamanı' buluşmaları sürüyor

HDP’liler, “Özgürlük zamanı” kampanyası kapsamında Cizre’nin Xolan köyüne gitti.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) "Özgürlük zamanı” kampanyası çerçevesinde Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı köylerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, HDP il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda kişi Cizre'nin Xolan (Aşağıkonak) köyünü ziyaret etti.

Heyeti köylüler zılgıtlarla karşıladı. HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Mesut Nart, kampanyanın önemine dikkat çekerek, mücadele çağrısı yaptı,

HDP Milletvekili  Özgüneş ise şunları söyledi: "Bize korkuyu dayatıyorlar. Bugüne kadar onlarca yönetici ve belediye eaşbaşkanlarımız tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ama ona rağmen halkımız boyun eğmedi. Halkımız Cudi Dağı gibi direniyor. Bizler eksilmiyoruz, büyüyoruz. Ortadoğu'da Üçüncü Dünya Savaşı yaşanıyor. İran, Irak, Suriye ve Türkiye'de Kürtler olmadan kimse barış yapamaz. Çünkü Kürtler çözüm gücüdür. Partimiz etrafında birleşelim. Sayın Öcalan üzerinde uygulanın tecrit dünyanın hiçbir yerinde uygulanmamıştır. Bu tecridi ne din, ne vicdan, ne de hukuk kabul eder. Faşizmi bize dayatıyorlar. Ama bizler mücadelemizi sürdüreceğiz."

Daha sonra heyet, halkın sorunlarını dinledi. Program alkış ve zılgıtlarla sona erdi.